Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Συνάντηση εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας

Κοινή αντιπροσωπία εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουλίου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κύριο Θύμιο Σώκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων και προβληματικών των περιοχών μας.

Η αντιπροσωπία ανέφερε ότι η πολιτεία πρόσφατα με νόμους αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα των πολλών ακριτικών περιοχών και χαρακτήρισε τους Νομούς μας ως παραμεθόριους. Η απόφαση αυτή λειτούργησε ως μέτρο ανάσχεσης της συνεχούς οικονομικής και όχι μόνον αιμορραγίας των περιοχών αυτών. Εκτός των μισθολογικών μειώσεων χάνονται μέτρα όπως η εντοπιότητα στους διορισμούς και το ειδικό καθεστώς δανειοδότησης για τις επιχειρήσεις. Ο περιορισμός των περιοχών της Μακεδονίας που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριοι θα επεκτείνει την κοινωνική και εθνική κρίση δυσανάλογα σε σχέση με το οικονομικό όφελος που αυτή αναμένεται να προκαλέσει. Τονίστηκε επίσης ότι το δήθεν οικονομικό όφελος θα εξανεμιστεί από τις πολλαπλές συνέπειες που θα προκαλέσει ο αποχαρακτηρισμός στις περιοχές μας οι οποίες δέχονται συνεχή πίεση από τις οικονομίες των γειτονικών χωρών. Ουσιαστικά επιδιώκεται μια λογιστική εγγραφή εσόδων που θα δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και θα σπρώξει στην περαιτέρω εξαθλίωση των περιοχών.
Στον διάλογο που αναπτύχθηκε ο Γενικός Γραμματέας τοποθετήθηκε θετικά ως προς την ορθότητα των επιχειρημάτων και δήλωσε ότι είναι μια ώρα ευθύνης για την πολιτική ηγεσία αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κ. Σώκος δήλωσε ρητά ότι θα προτείνει το σύνολο των περιοχών του πεδίου ευθύνης του έχει κατ’ουσία τις ειδικές συνθήκες που αιτιολογούν τον χαρακτηρισμό τους ως παραμεθορίων και θα εισηγηθεί να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς. Επίσης δεσμεύτηκε ότι στην απάντηση του για το ζήτημα δεν θα προχωρήσει στις ιεραρχήσεις των παραμεθορίων.
Μετά την συνάντηση η αντιπροσωπία την έκρινε θετική αλλά δεν εφησυχάζεται και αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα με συντονισμό των δράσεων και άνοιγμα στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.
Κοινή Επιτροπή Δράσης
Νομ.Τμ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς Ταταρίδης Δ. Πρόεδρος- Γάγος Ι. Γ.Γ.- Ρωμανίδης Γ. Ταμίας
Νομ.Τμ. ΑΔΕΔΥ Δράμας Αρναούτης Ι. Πρόεδρος-. Σαλπιστής Γ. Γ.Γ.
Νομ.Τμ. ΑΔΕΔΥ Σερρών Βούλτσιος Αβραάμ Πρόεδρος
Αβραμίδης Ελευθέριος εκπρόσωπος συντονιστικού Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.