Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Καράογλου: "Να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τη Βόρεια Ελλάδα"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λίστα με τους 21 φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνέπεια λόγων και πράξεων που επιδεικνύει η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί παρακαταθήκη για τη σταδιακή έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Πιστή στην εντολή του ελληνικού λαού για δημοσιονομική εξυγίανση, μείωση του χρέους και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η Κυβέρνηση μάχεται προκειμένου να ξαναδώσει στην πατρίδα μας τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποδείξει, εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα παίρνει τη μοίρα στα χέρια της.
Όσον αφορά στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΘ-Helexpo-Ο.Π.Ε. και την ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, πιστεύω ότι θα αποτελέσει μοχλό προώθησης της ελληνικής εξωστρέφειας και σημαντικό τμήμα μιας εθνικής στρατηγικής εξαγωγών.
Η παραπάνω συνένωση αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία-πρόκληση για τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Με συστράτευση και αξιοποίηση στο έπακρο όλων των δυνατοτήτων που θα διαθέτει ο νέος φορέας, η πόλη μας, η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.
Από τις 18 Ιουνίου όλοι φοράμε τη φανέλα της “Εθνικής Ελλάδος”. Έριδες και μικροπολιτικοί τακτικισμοί δεν χωρούν στην εθνική μας προσπάθεια. Για αυτό και όσοι επενδύουν στην απαξίωση της χώρας, σύντομα θα διαψευστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.