Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο : "Γιατί κ. Κουβέλη μόλις πριν από μερικούς μήνες, η ΔΗΜΑΡ καταδίκαζε την τακτική του ΥΠΕΚΑ για τα μεταλλεία του Κιλκίς και τώρα σιγεί; "

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Όπως ήδη γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων στις κατοικημένες περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου, Αντιγόνειας, Παλατιανού, Δίβουνου, Θεοδωρακίων και Σπουργίτι του Δήμου Κιλκίς, εκτάσεως 91.000 στρ καθώς με τη με αριθ Πρωτ. Δ8/Δ/Φ16.34/18218/3349ΠΕ 4/1/2012 απόφαση του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ προκηρύχθηκε διεθνής ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός. Την 14η Μαρτίου 2012 ελήφθησαν δύο προσφορές από τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΕΛΜΙΝ ΑΕ.
Οι κάτοικοι του Κιλκίς θυμόμαστε τη θέση που δηλώσατε ο ίδιος το Νοέμβριο του 2011 οπότε και επισκεφτήκατε το Νομό μας. Τότε τοποθετηθήκατε κάθετα αντίθετος στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων στην περιοχή λόγω της πιθανής καταστροφής του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα. Επίσης διατηρούμε την έγγραφη θέση της ΔΗΜΑΡ Κιλκίς ως έχει παρακάτω:
« ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΚΙΛΚΙΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ του Ν. Κιλκίς. Κατά την συνεδρίαση – πλην των άλλων συζητήθηκε – το σοβαρό θέμα των επικείμενων λατομικών δραστηριοτήτων στο Πάικο και στα Κρούσια.
Μετά από διεξοδική συζήτηση των δεδομένων που είχε υπ’όψιν της η Ν.Ε. αποφασίστηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία έναρξης λατομικών δραστηριοτήτων στους δύο ορεινούς όγκους του νομού Κιλκίς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ποσότητες χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.
Και τούτο, όχι γιατί είμαστε κατά της ανάπτυξης του νομού και της χώρας γενικότερα, αλλά επειδή υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος το Κιλκίς να αποστερηθεί της πολύτιμης ζωογόνου προσφοράς δύο ορεινών όγκων, οι οποίοι ας σημειωθεί προσφέρονται για άλλου είδους ανάπτυξη. Και συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε μορφές ήπιας ανάπτυξης που θα εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος και το σημαντικότερο θα προστατεύουν το περιβάλλον.
Τέλος, καταδικάζουμε την τακτική του Υ.Π.Ε.Κ.Α. που παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού της κοινής γνώμης αποφάσισε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω μεταλλοφόρες περιοχές, αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της. Επιπλέον, λόγω της εσπευσμένης διαδικασίας ανάθεσης, δημιουργούνται εύλογες υποψίες για τον τρόπο σύνταξης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, περιφρονώντας έτσι τον λαό του Κιλκίς και τα δήθεν οφέλη του.
Από πλευράς μας διαβεβαιώνουμε ότι συστρατευόμαστε με την πλευρά που υπερασπίζεται με κάθε μέσον τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου του νομού μας και καλούμε τους εκπροσώπους του Νομού Κιλκίς στο Κοινοβούλιο και τους ασκούντες εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να λάβουν ξεκάθαρη θέση και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, που μας δίνει ζωή και το οποίο δεν μας ανήκει. »
Κύριε Πρόεδρε, σεβόμενοι τα δηλούμενά σας, σας απευθύνουμε από ψυχής τα παρακάτω ερωτήματα:
· Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί η θέση αυτή της ΔΗΜΑΡ εκτός των ορίων του νομού μας, ήτοι γιατί δεν έχει ακουστεί στα επιτελεία των Αθηνών;
· Γιατί στους άξονες/κανόνες/όρους της ΔΗΜΑΡ δεν αναφέρθηκε το θέμα της μεταλλείας χρυσού που τυραννάει ήδη 3 νομούς της χώρας και απειλεί και μεγάλους γειτονικούς όπως τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη;
· Γιατί μόλις πριν από μερικούς μήνες, η ΔΗΜΑΡ καταδίκαζε την τακτική του ΥΠΕΚΑ και τώρα σιγεί;
· Γιατί η ΔΗΜΑΡ που παραπάνω δήλωνε συστράτευση με τους υπερασπιστές του φυσικού πλούτου, δεν προβαίνει σε επαναληπτική δήλωση, από τη θέση ισχύος που κατέχει;
· Γιατί ΤΩΡΑ που η ΔΗΜΑΡ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ η ίδια, ΤΩΡΑ που η ίδια είναι στα κυβερνητικά έδρανα, ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΒΕΤΟ για την υπεράσπιση της παραπάνω θέσης και ηθικής;
Κύριε Πρόεδρε, οι Κιλκισιώτες ζούμε ανέκαθεν ξεχασμένοι. Η έλλειψη μέριμνας των κυβερνήσεων εξ Αθηνών προς τους πολίτες του Κιλκίς, είναι ένα θλιβερό βίωμα, που όμως έχει προ πολλού περάσει στο DNA μας, άρα και δεν ξεχνάμε, δεν ξεγελιόμαστε με καθρεφτάκια και γυαλιστερές χάντρες, δε θα σιγάσουμε από το δήθεν κοινωνικό προσωπείο της όποιας εταιρείας εμφανιστεί, δε θα ξεχαστούμε από την ύπαρξη αριστερής συνιστώσας στην τωρινή κυβέρνηση, δε θα φοβηθούμε από την εκλαμβανόμενη ως επιβλητική παρουσία πρέσβεων και κυβερνητικών στελεχών.
Η στάση του Κιλκίς είναι σταθερή και αρνητική.
Ο κόσμος του Κιλκίς που σας εμπιστεύτηκε την ψήφο του, ζύγισε τα δηλούμενά σας του Νοέμβρη 2011. Ζητούμε από εσάς να εφαρμόσετε με πράξεις και τακτικές Βέτο, τη θέση που εκφράσατε για το θέμα το Νοέμβριο 2011. Έχετε τη δύναμη και πλεονεκτική θέση να εμποδίσετε τώρα την εξέλιξη του διαγωνισμού, πριν την όποια κατακύρωση, και αυτό ζητούμε να ενεργήσετε.

Κιλκίς, 13 Ιουλίου 2012
Με τιμή
Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

ΣΗΜ: ΣΗΜΕΡΑ 16/07/2012 ΜΕΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ:
http://www.sofokleous10.gr/portal2/epixeiriseis/epixeiriseis/Η-ΑΚΤΩΡ-επικρατέστερη-για-τον-χρυσό-Κιλκίς-2012071668117/

9 σχόλια:

  1. Όπου ακούς πολλά "μέτωπα", είτε "αγώνα", είτε "παλλαϊκα", να ανησυχείς. Γιατί σας ενοχλεί η ανάπτυξη αν γίνεται με τους σωστούς όρους και προδιαγραφές αγαπητοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ; Ε ΡΑ ΤΡΟΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΩΝΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...ΔΡΟΥΣΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρώνοι του Μπόμπολα, σωπάστε!
    α) Καμιά σχέση με κόμματα - φτάνει πια η καραμέλα Νο1 ! έχετε σκυλιάσει να μας κάνετε κόμμα-ουρά αλλά δε μπορείτε γιατί είμαστε γνωστοί και παντελώς διαφορετικοί κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά όλοι μας - πώς να μας κάνετε ένα πακέτο ; Αλλά φτάνει δεν πείθετε πια κανέναν

    Πιάστε καλύτερα την καραμέλα Νο2 "μόνο εσείς δεν έχετε περιβαλλοντικές ευαισθησίες"

    β) Όσο για τους Φιλανδούς αλλά και τους Σουηδούς που επικαλείσαι, να σου γράψουμε τι μας απάντησαν (γιατί προφανώς εσύ ξέρεις ότι θέλεις να ξέρεις και δε νομίζω να μπήκες στον κόπο να φτάσεις εκεί να τους ρωτήσεις)

    Το Λοιπόν, 1) Και στις δύο χώρες παραδείγματα προς μίμηση, οι μειονότητες των Σαάμι που είναι οι εκτροφείς ταράνδων ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ όπως το Μέτωπο για τις τερατογεννέσεις και τη θνησιμότητα ζώων. Το ίδιο και στην περιοχή ΚΙ του Καναδά όπου οι κατεξοχήν ψαράδες έχουν καταστραφεί ! Ψάξε anti gold struggle στο google και φίλτραρε τις πληροφορίες.
    2) Εκτός από αυτούς άλλες οργανωμένες κοινωνίες δεν υπάρχουν σε απόσταση μικρότερη των 200 χλμ από το μεταλλείο
    3) Προφανώς δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα με έλλειψη νερού
    και το πιο καλό ...
    4) μας ρώτησαν αν στην περιοχή μας συνηθίζουμε να έχουμε θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμ. Κελισίου. Όταν τους είπαμε "φυσικά, το περισσότερο καιρό ...", μας είπαν "μα, ποιος είναι αυτός που σας σύγκρινε με εμάς; Εμείς εδώ έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο θερμοκρασίες μείον 9 με συν 11 ! "

    Επιπλέον παντογνώστη ανώνυμε, οι Φιλανδοί μας διαβεβαίωσαν πως η εταιρεία ναι, κατασκεύασε κάποια κομμάτια του οδικού δικτύου, και βεβαίως κάποιοι βρήκαν εργασία, ΑΛΛΑ επειδή τους "κόβει" περισσότερο έχουν ήδη εντοπίσει πτώση του τουρισμού Λαπωνίας λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας και προβληματίζονται με το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής - τι θα γίνει σε βάθος χρόνου.

    Και βεβαίως να πούμε ότι η ΦΙΛΑΝΔΙΑ είναι ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Εκεί οι φοροφυγάδες εντοπίζονται, τα παιδιά έχουν βιβλία και οι γιατροί του νεοσυσταμένου ΕΟΠΥΥ δε ζητούν εξτρά αμοιβή..... Αν δεν έχεις την πεποίθηση ότι και εμείς είμαστε Φιλανδία σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, πάνε να δεις τι γίνεται σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία που είναι βαλκάνιες χώρες, πάνε να δεις πώς οι άνθρωποι σβήνουν από καρκίνους και πως τα νερά στερεύουν, πως συμβαίνουν ατυχήματα που "α κανείς δε μαθαίνει". Εσύ έμαθες ότι στις 14/06/2012 κατέρρευσε στοά στη Χαλκιδική και νερά με τοξικά κατέληξαν στη θάλασσα; Άκουσες τίποτα για πρόστιμα; άκουσες τίποτα ; Για δε τη Σουηδία, πρόσφατα βορινό χωριό με πάνω κάτω πρόβλημα ερήμωσης πληθυσμού και έλλειψη εργασίας μπήκε στη διαδικασία σκέψης και ψήφισε ΟΧΙ στο μεταλλείο χρυσού στις αυλές τους. Προφανώς εκεί οι άνθρωποι σκέφτονται, συγκρίνουν και βγάζουν ατομικά συμπεράσματα και δεν καταπίνουν το χάπι !

    Δουλειές επιδοτούμενες από τον ΟΑΕΔ (ούτε αυτό το ήξερες ; γιατί ανακοίνωση υπάρχει από μήνες - δηλαδή από τις τσέπες μας), πάνω στα σπίτια των ανθρώπων που θα ξεσπιτωθούν και με δώρο μπόνους έναν καρκίνο από τα τοξικά ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ! Ήδη υπάρχουν αναπτυξιακές προτάσεις από ΑΝΚΙ και ήδη το Κιλκίς σε έρευνα βρέθηκε ο καταλληλότερος τόπος για καλλιέργεια βοτάνων που πουλούν ! Επιπλέον γιατί να μην ξεκινήσουν μια εταιρεία ανακύκλωσης κυκλωμάτων κινητών και άλλων συσκευών που περιέχουν χρυσό; Η απολαβή είναι 40-50 φορές μεγαλύτερη από ότι με την ανατίναξη βουνών. Εδώ και 2-3 χρόνια βελγική εξορυκτική εταιρεία σταμάτησε τις εξορύξεις και κάνει παγκόσμια ανακύκλωση γιατί είναι πιο κερδοφόρο; Αυτό σου λέει κάτι;;;;;;;;

    Μέλος του Μετώπου
    Πολιτική ταυτότητα: Ψήφισα 2 φορές ΠΑΣΟΚ και 1 φορά ΝΔ στις δημοτικές. Έκτοτε δεν ψηφίζω, έως ότου φέτος ψήφισα ΔΗΜΑΡ. Να κρατάω φωτοτυπίες τα ψηφοδέλτιά μου από τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά μεταλλεία χρυσού και σε χώρες μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία (8 μεταλλεία της Boliden, το Blaiken mine, το Svartliden mine και το Faboliden mine), η Φινλανδία (Pahtavaara mine, Kittila mine, Orivesi mine), η Ισπανία (2 μεταλλεία της Rio Narcea), η Γροιλανδία (μεταλλείο Nalunaq), η Ιρλανδία (μεταλλείο Omagh), η Πορτογαλία με μεγάλα μεταλλευτικά έργα και σημαντικά έργα έρευνας για χρυσό. Επίσης υπάρχουν έργα έρευνας χρυσού και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Σλοβακία.

    Στα Βαλκάνια στη Βουλγαρία λειτουργεί το Chelopech, αδειοδοτήθηκε το Kardzhali και αδειοδοτείται το Krumovgrand, στην Ρουμανία αναμένεται η αδειοδότηση του μεταλλείου χρυσού της Rosia Montana, στη Σερβία ανακοινώθηκε η παραχώρηση τριών Δημόσιων Μεταλλείων σε μεγάλη εταιρεία χρυσού για την συνέχιση των ερευνών. Το ίδιο έγινε πρόσφατα και στο Κόσοβο.

    Στην γειτονική Τουρκία λειτουργούν τα μεταλλεία χρυσού του Cayeli του Mastra και του Kisladag υπό κατασκευή δυο ακόμα μεταλλεία χρυσού το Efemcukuru και το Copler . Στην Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 70 έργα έρευνας χρυσού.

    http://www.youtube.com/watch?v=cTu8ATNQe5c

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ....

    ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
    ΩΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗς "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΝΩ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.

    ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ : ΙΔΟΥ ΤΙ "ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ" - ΕΡΩΤΗΣΗ : ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ;
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΗΡΞΑΝ 5 ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ!

    ΤΟΥΡΚΙΑ
    http://www.cultureunplugged.com/play/4451/Alethea
    http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/02/21/kisladag/

    ΣΟΥΗΔΙΑ:
    http://intercontinentalcry.org/sweden-saami-communities-say-no-to-mining-on-traditional-lands/

    ΚΑΝΑΔΑΣ - ΚΙ ΧΩΡΑ:
    http://www.youtube.com/watch?v=qNFs9AHmK5g

    και

    http://rabble.ca/news/2012/02/stop-mining-ki-lands-what-part-no-does-ontario-not-understand?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rabble-news+%28rabble.ca+-+News+for+the+rest+of+us%29

    ΟΥΓΓΑΡΙΑ:
    http://www.youtube.com/watch?v=00DovmD4Uvg

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2L93mO-Yz1Q
    http://www.youtube.com/watch?v=gjVJBmoHIv4
    http://www.concienciasolidaria.com.ar/

    ΡΟΥΜΑΝΙΑ:
    http://www.reuters.com/article/2012/01/28/us-romania-protests-rosiamontana-idUSTRE80R0QJ20120128

    http://www.youtube.com/watch?v=aHqyTc54_Lc

    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:
    http://pulitzercenter.org/reporting/bulgaria-gold-mining-tobacco-environment-pollution

    Κosta rica:
    http://www.youtube.com/watch?v=nh3xubKuaUs


    ΠΕΡΟΥ:
    http://www.youtube.com/watch?v=rfVMZWE1XDo
    http://www.youtube.com/watch?v=ATM8mK9LYok&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ...ΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΥΡΜΗΓΚΙ , ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ , ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ....ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΝΑΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ? ΕΝΑ ΝΑΙ ΞΕΡΟ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.