Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

"Όλοι σωθήκαμε και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου"

Του Παναγιώτη Τριαρίδη
Δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου 2011
στην εφημερίδα ΕΝΩΣΗ, παραμένει όμως επίκαιρο
Εντάξει με πείσατε. Επείσθην ο άπιστος. Σωθήκαμε. Μη με ρωτήσεις να σου πω κι από τι σωθήκαμε. Απλά ξέρω ότι σωθήκαμε. Στην πραγματικότητα πριν λίγους μήνες δεν γνώριζα καν πως κινδυνεύαμε. Αυτοί που σήμερα μας έσωσαν έλεγαν τότε πως δεν κινδυνεύουμε.
Μετά άλλαξαν. Κίνδυνος θάνατος το χρέος λέει.
-Μα πως; τι συνέβη;
-Είμαστε υπερχρεωμένοι γιατί μαζί τα φάγαμε.


-Εντάξει ρε φίλε μαζί τα φάγαμε αλλά εσένα πλήρωνα για να μου λες πόσο πρέπει να τρώω και πότε. Να φύγεις λοιπόν να πας αλλού. Γιατί αν μείνεις πάλι μαζί θα τα ξαναφάμε.
-Όχι θα σε σώσω.
-Μα δεν θέλω να με σώσεις, τουλάχιστον πριν μου εξηγήσεις πως με έφερες σε αυτό το χάλι.
-Δεν έχουμε καιρό για τέτοια τώρα. Τώρα είναι ώρα να πάρουμε μέτρα για να σωθούμε.
-Βρε δεν είπα πως δεν θέλω να σωθώ;
-Σκασμός. Θα σε σώσω.
…..
-Μέρκελ κοίτα να τους σώσεις κι εσύ γιατί τι βλέπω τη δουλειά να την πληρώνουμε όλοι. Με αγάπη Ομπάμας.
…..
Ο Ομπάμας ανησύχησε. Η Μέρκελ τα μάζεψε λίγο στη συμμετοχή των τραπεζών στην επιμήκυνση. Το ΔΝΤ αφού άφησε στην άκρη κάτι μανούρες που έκανε έδωσε την 5η δόση. Και μετά μάθαμε ότι όλοι είναι χρεωμένοι. Όλοι. Κι αυτοί πους μας δανείζουν.
Ως εκ τούτου αναρωτιέμαι αν είναι χρεωμένοι που τα βρίσκουν και μας τα δανείζουν.
Έχουν λέει «βιώσιμο χρέος». Χάθηκαν στη μετάφραση οι αγράμματοι πάλι. «Διαχειρίσιμο» θέλουν να πουν αλλά μένουν στο «sustainable» κι αφού έχουν βγάλει καλά φροντιστήρια αγγλικών το μεταφράζουν βιώσιμο. Δηλαδή θα ζει και θα βασιλεύει.
Τέλος πάντων. Το γεγονός είναι ότι σωθήκαμε. Αφού πανηγυρίζουν όλοι πρέπει να σωθήκαμε. Στην πραγματικότητα προσωπικά δεν γνωρίζω αν σωθήκαμε. Έτσι λένε όμως όλοι. Οπότε δεν μπορεί όλοι να λένε άσπρο κι εγώ μαύρο. «Δέστε τον» θα σου πούνε. Οπότε επείσθην. Βέβαια όπως παραδέχεται κι ο Βενιζέλος είναι λίγο περίπλοκο το πως σωθήκαμε αλλά το ρεζουμέ είναι ότι σωθήκαμε.
Τελικά τι πήραμε χτες. Χρήματα λένε. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα λεφτά που μας δίνουν, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Είναι ένας είδος αέρα. Όχι κοπανιστού αλλά αέρα. Υπερτιμημένοι τίτλοι, στα χαρτιά. Για να μην μακρηγορώ ένα είναι το αποτέλεσμα εσύ φουκαρά Έλληνα λεφτά στα χέρια σου δεν είδες αλλά σώθηκες ,,,μην ρωτάς όμως απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις
Τέλος πάντων ότι και να είναι σωθήκαμε. Κι εγώ κι εσύ και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.