Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς! Απαίτηση της τρόϊκας που "περνάει" στη κυβέρνηση

Ψάχνουν να “βαφτίσουν” τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών. Προς τα εκεί οδεύει η υπόθεση με τη μείωση του 12%!
Ο ΥΕΘΑ μετά από κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο κάνει λόγο για μάχη που δίνεται και πρέπει να είναι νικηφόρα, ωστόσο οι πιέσεις που θα ασκηθούν από τη τρόϊκα θα είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές!
Και μπορεί οι περικοπές να έχουν άλλη…ονομασία, αλλά περικοπές θα είναι και μάλιστα μεγάλες. Στο στόχαστρο των τροϊκανών εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι τα οδοιπορικά των στρατιωτικών. Και φαίνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη περικοπή. αφού το επίδομα εξομάλυνσης θα προκαλούσε μεγάλους τριγμούς στις ΕΔ.
Τα οδοιπορικά θα κοπούν και θα …”πουληθούν” στη κοινή γνώμη και ως …εξορθολογισμός δαπανών, αφού είναι χρόνια γνωστό ότι πολλά απ΄ αυτά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές μετακινήσεις προσωπικού, αλλά δίδονταν -όπως συνήθιζαν όλες οι κυβερνήσεις- ως “βοήθημα” και “συμπλήρωμα” στους πάντα χαμηλούς μισθούς των στρατιωτικών.
Αυτή τη λογική που οι πολιτικοί επέβαλαν και οι στρατιωτικές ηγεσίες ουδέποτε φρόντισαν να την αλάξουν, ζητώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών κι όχι “αντίδωρα”, οι τροϊκανοί αρνούνται να την καταλάβουν και να την ασπαστούν.
Ήδη τους τελευταίους μήνες τα οδοιπορικά δίνονται με δυσκολία και καθυστέρηση μεγάλη.
Θα μείνουν μόνο στα οδοιπορικά; Προφανώς όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.