Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 70χρονου στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 70χρονου στην Κονταριώτισσα Πιερίας, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης. Σε βάρος δύο ημεδαπών 30 και 26 ετών και δύο υπηκόων Αλβανίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και έκθεση.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, την Τρίτη 17.07.2012 το βράδυ, ο 70χρονος μαζί με τον 30χρονο μετέβησαν με το Ι.Χ. Επιβατικό του 70χρονου σε αγροτική περιοχή με σκοπό την έρευνα για ανεύρεση χρυσού μέσα σε ρέμα. Όση ώρα ο 70χρονος ερευνούσε με αυτοσχέδια ράβδο-ανιχνευτή μετάλλων προσέγγισαν το χώρο με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο οι υπόλοιποι τρεις δράστες, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αυτόν ένα κινητό τηλέφωνο έναν ραβδοσκόπο, ένα ηλεκτρικό μηχάνημα –ανιχνευτή μετάλλων, έναν ηλεκτρικό τροχό και ένα τρυπάνι, ενώ την ίδια στιγμή ο 30χρονος ερευνούσε το όχημα του παθόντα για αναζήτηση χρυσών κοσμημάτων για οποία είχε εξ αρχής πληροφορία ότι τα έκρυβε στο όχημά του. Στη συνέχεια ο 30χρονος τράπηκε σε φυγή πεζός ενώ οι υπόλοιποι τρεις τράπηκαν σε φυγή με το προαναφερόμενο όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο 70χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανευρέθηκε και μεταφέρθηκε από διερχόμενο οδηγό στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Κατερίνης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 26χρονου βρέθηκαν αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.