Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κανένας σεβασμός στα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς από βανδάλους



Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2012, 8:32 π.μ.
Με πολύ μεράκι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς καθάριζε και ζωγράφισε τους τοίχους του σχολείου στο τέλος Μαΐου. Δυστυχώς όμως οι δάσκαλοι και τα παιδιά προχθές αντίκρισαν το θλιβερό θέματα των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε. Θα πρέπει οι δράστες να καταλάβουν πως με αυτό που κάνουν, εκτός των άλλων, χρεώνουν τους γονείς τους, σε μία εποχή, που οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αγγίξει όλους.

Ελπίζουμε αυτή η "βλακεία" να σταματήσει, προτού χρειαστεί η επέμβαση του Εισαγγελέα.

















28 σχόλια:

  1. η υπογραφη ειναι γνωστη ρωτηστε και βρειτε τον μαγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o makas kala 8a kanei na pari mpogia kai na ta bapsi opos htan giati h ypografi einai poli gnosti kai einai krima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον ειναι μια παρεα απο 3 με 4 κοπροσκυλα που εχουν βρωμισει ολη την πολη με αυτες τις αηδιες. δεν σεβονται τιποτε...ουτε σχολεια ουτε μνημεια. δεν εχουν αφησει τοιχο για τοιχο. ακομη και πανω στα δεντρα του ζωωοπαζαρου εχουν γραψει με σπρει.καιρος να επεμβει η εισαγγελια και η αστυνομια να τελειωνουμε με αυτα τα αποβρασματα που μολυνουν την αισθητικη της πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. theloun ena gero ksilo autoi pou ta kanan kai meta na paroun mpogia kai na vapsoun olous tous toixous tis polis pou exoun vromisei... aparadekto den agapane kai den sevontai katholou tin poli kai tous katoikous tis. xreiazetai amesi epemvasi ton armodion gia na stamatisei auto to aisxos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ατιμωρησία από τα μικρά έως τα μεγάλα της καθημερινότητάς μας πρέπει να σταματήσει. Να βρεθούν και να πληρώσουν προκειμένου να ξαναβαφτεί. Γονείς και δάσκαλοι αυτών των παιδιών, που τα βλέπουν σίγουρα με λερωμένα χέρια από τα σπρέυ όλο το χρόνο, ας έχουν γενικά το νου τους! Ό,τι δεν κάναμε ως οικογένεια, ως σχολείο και ως κοινωνία μας καταδίκασε στο σημερινό χάλι, καιρός να αναλάβουμε ο καθένας και την ατομική του ευθύνη! Μια εκπαιδευτικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαλαρώστε τιμωροί. 1ον αυτά που βρίζετε παραπάνω είναι δημιουργήματά μας. 2ον παρατηρήστε ότι (τουλάχιστον στην συγκεκριμένη φωτο) όποιος έγραψε "ενσωμάτωσσε" τα γράφιτί του με την εικόνα. Αυτό εμένα μου λέει πώς δεν ήθελε να την καταστρέψει. 3ον ίσως θα έπρεπε να καλούμε παιδιά της γειτονιάς (έτσι έκαναν στο 8ο δημοτικό), να κάνουν από μόνα τους γράφιτι, ώστε να προστατεύουν το δημιούργημά τους. Έχουμε σκεφτεί ότι τα παιδιά μας έχουν και άλλες ανάγκες ; Έχουμε σκεφτεί τι τα κάνει να θέλουν να εκφράζονται κρυφά μέσω γράφιτι; Πρώτα εμείς οι "μεγάλοι" ας δούμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και μετά τα βαρβάτα κατηγορώ!


    Εκπαιδευτικός, μητέρα και "μεγάλη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγουρα θα αστειευεσαι ανωνυμε 9.13. δηλαδη την καταστροφη της δουλειας που κανανε τα παιδακια πως την εννοεις? 2) ρωτησε κανεις αν θελανε αυτα τα σαχλα twist kai skang πανω στις ομορφες εικονες που ζωγραφισανε τα παιδακια με τοσο κοπο τα ιδια τα παιδια? το θεωρεις αυτο τεχνη? να μην εχουν αφησει τοιχο για τοιχο με αυτες τις αθλιοτητες? αν σου αρεσουν καλεσε τον τουιστερ να σε γεμισει ολο το σπιτι με αυτα τα σκουπιδογκραφιτι που καν γκραφιτι δεν ειναι παρα σαχλες υπογραφες ορισμενων κακομαθημενων πιτσιρικαδων που δεν εχουν τιποτε καλυτερο να κανουν και εχουν γεμισει ολη την πολη με twist ilva kai skang,το θεωρεις αυτο καλλιτεχνια κυρια μου?και φυσικα εχεις μεριδιο ευθυνης που εισαι μεγαλη και εκπαιδευτικος και επαινεις τετοιες πραξεις. ντροπη σου.ειναι κακομαθημενα παιδια που δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο και δεν αχουν αφησει επιφανεια καθαρη ουτε και τα μνημεια σεβονται, για να μην αναφερθω σε αλλα παιδια φιλαθλους με το γαμω παοκ και γαμαμε τις μανες σας κ.τ.λ. ετσι εκφραζονται οι αναγκες τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου καθεσαι και υπερασπιζεσαι τα κακομαθημενα που δεν εχουν τι να κανουν και εκτονωνονται τα βραδια καταστρεφοντας και βρωμιζοντας τα παντα. απο κτηρια μεχρι πεζοδρομια αγαλματα, αυτη ειναι η καλλιτεχνια? συνελθε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kiria mou pante mia volta mexri to parko kato apo ton dimotiko kipo na kamarosete tin kallitexnia auton ton pedion se agalmata, pezoulia pagkakia, ilva twist kai twister. auto einai grafiti kai texni?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ενσωμάτωση"; εγώ αυτό ξέρω οτι λέγεται βανδαλισμός..άλλο να δημιουργήσεις κάτι και άλλο να καταστρέψεις κάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ισως μια λυση θα ηταν να κανει ειδικους χωρους ο δημος οπου θα μπορουν οι λατρεις αυτου του ειδους καλλιτεχνιας να εκτονωνονται... με την προυποθεση βεβαια οτι τα καλοπαιδα αυτα των skang kai twist να το αποδεχτουν και να παψουν να βρωμιζουν τους τοιχους ολης της πολης. ελεος μεχρι και πανω σε εκκλησιες εγραψαν! δεν αγαπανε την πολη δεν σεβονται τους κατοικους δεν εχουν ιερο και οσιο. παντε στο κτιριο της α βαθμιας και διαβαστε τι εγραψαν πανω στην καλαισθητη ζωγραφια.. αυτο το θεωρειτε τεχνη και ενσωματωση η τουλαχιστο βανδαλισμο και βεβηλωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στους χωρους που λερωσαν υπηρχαν κενοι τοιχοι και δεν τους πλησιασαν !!!!
    Αν ηθελαν ας ζητουσαν αδεια απο τους υπευθυνους , και ειμαι σιγουρος οτι θα τους την εδιναν , μεχρι και τα σπρει θα τους αγοραζαν αρκει να εφταχναν κατι ομορφο !!!!!
    Ηθελαν απλα να κανουν αισθητη την παρουσια τους (αφου μαλλον δεν μπορουν αλλιως ) και λερωσαν και ασχημαιναν κατι παρα πολυ ομορφο , που απ'οτι μαθαινω εκαναν τα παιδια και ο συλλογος και μαλιστα με δικα τους εξοδα !!!!
    Πρεπει να παρει θεση η πολιτεια (?) και ο νομος (?) , γιατι αυτα τα παρασιτα δυστυχως θα βρουν μιμητες !!!!
    Και δεν ειναι μόνο το συγκεκριμενο σχολειο , εχουν βρωμισει ολη την πολη και κανεις δεν κανει τιποτα !!!!!
    Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως η κυρία εκπαιδευτικός και μητέρα,που της άρεσε αυτή η ανοησία κάποιων ανεγκέφαλων,αναγνωρίζει στην πράξη τους κάποιο συγγενικό της πρόσωπο;Μήπως πρέπει να συγχαρούμε κιόλας αυτά τα παιδιά για την...ενσωμάτωση της βλακείας τους,στην πραγματικά όμορφη δημιουργία των δικών μας παιδιών του σχολείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μεχρι και σε προσοψεις και βιτρινες καταστηματων εχουν γραψει. πρεπει εμεις οι πολιτες να αναλαβουμε να τους πιασουμε. η αστυνομια τι κανει? τοσες καταγγελιες γινανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν χρειαζεται πολλα πολλα.. μαζευονται μερικα ατομα.και ενα χερακι ξυλο αρκει.
    την επομενη φορα θα το ξανασκεφτουν αν θα γραψουν.

    γεμισαμε τσογλανια στο κιλκις. εαν δεν μπορουν να καταλαβουν , πρεπει να τουςε δωσουμε εμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. OTAN , ''EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ'' , ''ΜΗΤΕΡΑ '' ΚΑΙ ''ΜΕΓΑΛΗ'' ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ <> , ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 9.13 δεν παιζεις με την μανα σου κρυφτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η Εκπαιδευτικός, μητέρα και μεγάλη σας απαντά:

    1) Όχι, δεν αναγνωρίζω κανένα συγγενικό μου πρόσωπο, αλλά να είστε σίγουροι πως αν το δικό μου παιδί έκανε κάτι τέτοιο, θα το βλέπατε όλο το καλοκαίρι να τα σβήνει και να διορθώνει!

    2) Σε κανένα σημείο των όσων έγραψα ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑ τις ενέργειες καταστροφής! Εκτός αν δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε. ΟΜΩΣ εξίσου ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ούτε τους δικούς σας χαρακτηρισμούς για τα παιδιά που μπορεί να είναι τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    Εκτός βέβαια αν όλοι εσείς ανήκετε στην κατηγορία "ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ". Τότε ΣΥΓΝΩΜΗ ! Γιατί ως τέλοιοι πολίτες και γονείς, σίγουρα εσείς μας λέτε "Μπράβο" που βάζουμε και το δικός σας τέκνο να μαζέψει σκουπίδια στην αυλή, σίγουρα εσείς λέτε "δούλευε ομαδικά και όχι μόνο για τον εαυτό σου", σίγουρα εσείς του μαθαίνετε να περιμένει στις ουρές και όχι κουτοπόνηρα να περνάει μπροστά από τους άλλους, σίγουρα εσείς του λέτε μέρα νύχτα πώς το παγκάκι και το δέντρο είναι όλων μας, σίγουρα εσείς δεν το υποβάλλεται σε βαθμολογικές συγκρίσεις έναντι των άλλων, .....ΣΙΓΟΥΡΑ λοιπόν ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΗ.

    Σίγουρα τα παιδιά που κακώς εκφράζονται θρασύδειλα με τα γκράφιτι, είναι από άλλο πλανήτη, από άλλη πόλη, από άλλους γονείς που τα φλομώνουν με το βίο τους στον ατομικισμό και στην υποκρισία. Πάντως ΌΧΙ τα δικά σας!

    Πάρτε τις πέτρες και λιθοβολήστε τους ! Είστε ΟΙ ΑΞΙΟΙ, Έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

    ΥΓ: Η εκπαιδευτικός που κρατούσα το πινέλο στο δικό μου σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ , ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ , ΑΝΤΙ ΝΑ ''ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ'' ΤΑ ''ΓΡΑΦΙΤΙ'' ΤΩΝ ''ΚΑΗΜΕΝΩΝ'' ΚΑΙ ''ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ'' ΠΑΙΔΙΩΝ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ .
    ΕΤΣΙ ΚΙΑ ΛΛΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ , ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙ), ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ.
    ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ .....ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ !!!!!!
    ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εκπαιδευτικος μητερα και μεγαλη ρουφα την συνταξη σου και κανε γαργαρες η ζωη εχει αλλες χαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πως δεν τα επικροτεις κυρια μου οταν λες οτι ενσωματωνονται τα γκραφιτη με τις τοσες ομορφες ζωγραφιες που κανανε τα παιδια και το κυριωτερο αυτα δεν ειναι γκραφιτι με την εννοια της τεχνης του γκραφιτη παρα σαχλες υπογραφες και εχουν γεμισει ολη την πολη και τα μνημεια με κακογουστια και μονο κακογουστια. και φυσικα θα μπορουσαν να ειναι παιδια του οποιουδηποτε αλλα αυτο δεν εχει σχεση με την καταστροφη που κανουν αυτα τα αργοσχολα παιδια να τριγυρνανε τα βραδια και να κανουν ολες αυτες τις ασχημοσυνες. αν ηταν πραγματικη τεχνη αυτο που κανανε θα μπορουσαν να το κανουν ημερα και να εχουν την εγκριση ολων. με ρωτατε κυρια μου που τρεις φορες εβαψα τον τοιχο του σπιτιου μου και παλι τον ξαναλερωσαν. δεν θελω τετοιες εικαστικες...παρεμβασεις τυπου ιλβα σκανγκ και οποια αλλη χαζομαρα τους κατεβει μονο και μονο να φανουν οτι ειναι καποιοι...τουλαχιστο στους τοιχους του σπιτιου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μπορουν καλλιστα αυτα τα παιδια να κανουν κατι πιο δημιουργικο απο το να περνανε τα βραδια τους εχοντας κατα νου ποσους τοιχους θα βρωμισουν με το αποτυπωμα και την μαγκια τους. δεν αγαπανε την πολη και δεν σεβονται τιποτε και κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυρία μου μας κοροϊδεύεις;Σε ποιό σημείο του πρώτου σου σχολιασμού φαίνεται ότι δεν επικροτείς την πράξη αυτών των παιδιών;Με ποιόν τρόπο την αποδοκιμάζεις για να λες ότι δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε;
    Κανένα δεν θέλουμε να...λιθοβολίσουμε!!! Να είσαι σίγουρη όμως ότι η ατιμωρισία,όταν μια παραβατική συμπεριφορά επαναλαμβάνεται,οδηγεί μαθηματικά στην ασυδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ας εκαναν κατι ομορφο οπως γινεται στο γηπεδο ποδοσφαιρου, εδω και λιγες μερες μερικα παιδια.
    αυτο ναι! ομορφαινει ενα αδειο τοιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΠΟΥ ΔΕ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ , ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ..... ΠΡΟΤΟΥ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΑΣΑ ΕΠΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΦΕ ΤΗΝ ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΑΣ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΡΙΣΚΑΡΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απ' ότι φαίνεται πολλοί γνωρίζουν κάτι , κανένας όμως δεν λέει τίποτε !!!!
    Τόσο πολύ τους φοβόμαστε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.