Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή 13 Ιουλίου συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για το έργο PACMAn στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Από αύριο Τετάρτη 11 Ιουλίου και έως και την Παρασκευή 13 Ιουλίου, το Επιμελητήριο Κιλκίς φιλοξενεί μια εξαιρετικά σημαντική δραστηριότητα.  Στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιείται η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Υλοποίηση του έργου με την ονομασία PACMAn.  Πρόκειται για ένα έργο διακρατικό που αφορά στην τόνωση της καινοτομίας και της δυναμικής του τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής στην περιοχή των χωρών της Μεσογείου μέσω της προώθησης, της δημιουργίας και συνεργασίας δικτύων συνεργατικών σχηματισμών (clusters). Στόχος είναι η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα, της ελκυστικότητας των προϊόντων τους καθώς και της προβολής του συγκεκριμένου τομέα διεθνώς.
Πρόκειται για έργο συνολικής διάρκειας 3 ετών στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς, άλλοι 9 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από 6 χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Ελλάδα).
Το έργο PACMAn θα συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών του αγροδιατροφικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς. Έτσι θα ενισχυθεί ένα περιβάλλον ικανό να υποστηρίζει αλλαγές και βελτιώσεις που αφορούν επιχειρήσεις και φορείς, στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, εμπλέκοντας σημαντικούς παράγοντες της επιχειρηματικής και παραγωγικής κοινότητας του αγροδιατροφικού τομέα. Θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην εξεύρεση οριζόντιων λύσεων για τα κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
Στα πλαίσια του όλου Προγράμματος το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει διακινήσει ειδικό ερωτηματολόγιο για τη διενέργεια πρωτοποριακής πανελλαδικής έρευνας μεταξύ των εμπλεκομένων στο κλάδο της αγροδιατροφικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.