Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έως 10 δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος

Άμεση εξάρτηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή του πρόσθετου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος προβλέπει η τελική ρύθμιση που προτείνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και αν λάβει την έγκριση της τρόικας θα την προωθήσει άμεσα προς νομοθέτηση, προκειμένου να ξεκινήσει και άμεσα η καταβολή των δόσεων.
Στη πολλών ταχυτήτων αυτή ρύθμιση, που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Βήμα, προβλέπεται ότι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 10 μηνιαίες δόσεις, όσοι έχουν από 50.000 έως 80.000 σε επτά, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 φαίνεται να παραμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.

Ειδικότερα στη ρύθμιση προβλέπεται: όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώσουν το φόρο σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, είτε σε 10 μη ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι πρώτες επτά να αντιστοιχούν στο 60% του φόρου και οι υπόλοιπες τρεις να αντιστοιχούν στο 40% του φόρου.
όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 50.000 έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε επτά ισόποσες δόσεις,
για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ φαίνεται προς το παρόν να παραμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις, όπως ισχύουν σήμερα.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαία δόσης, εφόσον δεν έχει περάσει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της, ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.
Η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.