Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Λ. Δημητριάδης: "Κατέρρευσε ο λαϊκισμός και η επικοινωνιακή εικόνα που με υποκρισία επισκίαζε το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ "

Γράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου-Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ανατροπή μιας πολιτικής αντίληψης που επικρατούσε 30 χρόνια και πλέον. Οι πολίτες αναδιέταξαν την εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων θέτοντας τέλος στην δυνατότητα ύπαρξης μονοκομματικής κυβέρνησης. Το εκλογικό σώμα άλλαξε τον κομματικό συσχετισμό δυνάμεων, κατέγραψε σε εκλογικό επίπεδο τις κοινωνικές διεργασίες του τελευταίου διαστήματος και ανέτρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταργώντας τη μονοκομματική διακυβέρνηση της χώρας, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση.
Αυτή την ανατροπή οφείλουν να ερμηνεύσουν ορθά οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συμπαρασύρουν την ίδια τη χώρα στην καταστροφή.
Τα νέα δεδομένα πάνω στα οποία πρέπει να αναζητηθεί διέξοδο είναι: νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία, συλλογικότητα , καινοτομία, εθνικό σχέδιο παραγωγικού μοντέλου.
Η γρηγορότερη προσέγγιση στη νέα τάξη πραγμάτων , στα παπαραπάνω ζητήματα, θα καθορίσει και την πολιτική ύπαρξη των κομμάτων.
Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, οφείλει να αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες του και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να επανακτήσουμε την αρμόζουσα θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τις απαρχιωμένες λογικές μιας κομματικής ηγεσίας που θέλει να κατασκευάσει την κομματική βάση.
-Κατέρρευσε ο λαϊκισμός και η επικοινωνιακή εικόνα που με υποκρισία επισκίαζε το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
-Κατέρρευσε ο κυβερνητισμός , η βαριά ασθένεια Υπουργίτιδα και ο βουλευτοκεντρικός χαρακτήρας του κόμματος, πράγματα που αλλοίωσαν όλο το οικοδόμημα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης..
Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές χωρίς το φόβο των προσωπικών ισορροπιών και την αγωνία επιβίωσης στελεχών.
Να βρούμε τη χαμένη ταυτότητα μας με την επανίδρυση της παράταξης, που να συνδέεται με την ιδεολογική,πολιτική και οργανωτική αναγέννηση του χώρου και της παραγωγής πολιτικής και πολιτικών , με διαδικασίες (από κάτω προς τα πάνω) έτσι ώστε να κυριαρχήσει μια νέα γενιά στη συγκρότηση της παράταξης..
Ο χώρος ζωτικότητας που πρέπει να καλύψει η παράταξη είναι εκέινος της κεντροαριστεράς και σε συνεργασία με τις κεντροαριστερές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε μία συντηρητική Ευρώπη.
Για την οργανωτική διάρθρωση που θα δώσει ξανά ζωή στο κίνημα και στις οργανώσεις θα πρέπει να ανοίξουμε νέο μητρώο μελών και να δημιουργήσουμε μέλη που θα έχουν ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες της παράταξης και όχι διακοσμητικά μέλη για να εξυπηρετούν μικροκομματικές καταστάσεις.
Πρέπει να αποκεντρώσουμε το κόμμα δημιουργώντας ισχυρές Τοπικές, Νομαρχιακές, Περιφερειακές καθώς και Τομεακές Επιτροπές, ώστε να παράγεται πολιτική στη βάση του κόμματος και να μην είναι όργανα διεκπεραίωσης εργασιών.Δηλαδή θα πρέπει αυτά τα όργανα να είναι άκρως πολιτικά, να παράγουν πολιτική, να δημιουργήσουν κινηματικό μοντέλο και να ξαναζωντανέψουν την παράταξη.
Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βρεί απήχηση στη νεολαία. Η νέοι άνθρωποι είναι ο μοχλός ζωής του κόμματος και της κοινωνίας και πρέπει να τους προσεγγίσουμε, με νέα δεδομένα που θα τους δίνουνε όραμα και ελπίδα για τη ζωή.
Με αξίες, αρχές και συλλογικότητα μπορούμε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό.
Γιατί έτσι το χρειάζεται η Πατρίδα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό όλο,μόνος σου το έγραψες Λεωνίδα?Δυσκολεύομαι να το πιστέψω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.