Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διχασμένοι οι φαρμακοποιοί! Αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις!

Κρίσιμη συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Άλλα 110 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών τους.  Οι μισοί (φαρμακοποιοί περιφέρειας) θεωρούν πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε κάθε καλή προσπάθεια μετά μάλιστα και την καταβολή άλλων 110 εκατ. ευρώ που θα φανούν εντός των ημερών στους λογαριασμούς του κλάδου.
Οι άλλοι μισοί (φαρμακοποιοί Αττικής) εκτιμούν πως ανεξάρτητα εάν έρχονται ή όχι εκλογές πρέπει να αποπληρωθούν και οι οφειλές του 2011 πριν ξεκινήσει και πάλι ο κλάδος να δίνει φάρμακα με πίστωση στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στη μέση βέβαια βρίσκονται όπως πάντα οι ασθενείς που τόσο καιρό και εν μέσω δραματικής οικονομικής κρίσης, αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα φάρμακά τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρούν πως πρέπει ο κλάδος να διακόψει την κινητοποίησή του και εξαιτίας της ταλαιπωρίας των ασθενών. Γι αυτό και αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα στη συνέλευση λήξη των κινητοποιήσεων.
Απέναντί του όμως αναμένεται να βρει τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο που επιμένει στην πλήρη αποπληρωμή των οφειλών γι αυτό και είναι πιθανό να εισηγηθεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Άγνωστο παραμένει εάν οι δύσπιστοι εκπρόσωποι του κλάδου θα πεισθούν από τα 110 εκατ. ευρώ που αρχίζουν ήδη να διανέμονται ανά τη χώρα ή θα περιμένουν να δούνε πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.