Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ένα ...καράβι ρούχα μαϊμού, κατέσχεσε η δημοτική αστυνομια Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ένα ολόκληρο… καράβι με προϊόντα «μαϊμού», όλα λαθραία είδη ρουχισμού τα περισσότερα εκ των οποίων προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιριών, εντοπίστηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία μετά από πολυήμερη παρακολούθηση σε αδήλωτη αποθήκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα μετά από εντατική επιχείρηση συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματική παρακολούθηση αρκετών ημερών εντοπίστηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Πόλης υπόγειος χώρος αποθήκευσης προϊόντων παράνομου εμπορίου. Ακολούθως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2012 άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησαν έρευνα στη συγκεκριμένη αποθήκη, όπου βρέθηκαν συνολικά 84.687 είδη ρουχισμού (φόρμες και μπλουζάκια), απομιμήσεις γνωστών εταιριών (NIKE, PUMA, BURBERRY’S, ADIDAS και D’SQUARED), αλλά και είδη ρουχισμού (φόρμες και μπλουζάκια ) χωρίς διακριτικό γνώρισμα.
Στην υπόθεση, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ εμπλέκονται ένας Κινέζος υπήκοος ο οποίος συνελήφθη και ένας Ιταλός ο οποίος διέφυγε της σύλληψης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας εντόπισαν τον Κινέζο να μεταφέρει με μαύρες πλαστικές σακούλες, ρούχα από την αδήλωτη αποθήκη στο νόμιμο κατάστημα του Ιταλού, επί της οδού Αισώπου στο οποίο εργαζόταν ως υπάλληλος.
Τα προϊόντα απομίμησης που όπως προέκυψε προορίζονταν για διάθεση στην αγορά της Θεσσαλονίκης από μικροπωλητές κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αφού προηγουμένως εξετάστηκαν από εκπροσώπους– πραγματογνώμονες των εταιριών, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και πιστοποίησαν τις απομιμήσεις.
Για εντυπωσιακή επιτυχία της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς η υπόθεση αφορά τη μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων «μαϊμού» που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εκανε λόγο η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα. Πρόσθεσε ότι «εκτός από τα προϊόντα απομίμησης βρέθηκαν και είδη ρουχισμού χωρίς διακριτικό γνώρισμα, τα οποία θα απορροφηθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από συνανθρώπους μας που μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, χρειάζονται τη στήριξη μας. Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παραεμπορίου θα συνεχίσει οργανωμένες επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση εντοπισμού και άλλων αποθηκευτικών χώρων προϊόντων παρεμπορίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.