Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Δ. Ψωμιάδης: "Να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία και βαλκανικές χώρες"

Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, με κοινοποίηση στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση της βίζας για την επίσκεψη τουριστών από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία στην Ελλάδα.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης παρατηρεί ότι η Κίνα είναι «μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα». «Δυστυχώς, η διατήρηση της βίζας ως προαπαιτούμενο για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα, ανακόπτει τη δυναμική αυτή, με αρνητικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κ. ΔΕ. Ψωμιάδης και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών «ώστε να αλλάξει η τουριστική πολιτική και να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι βαλκανικές χώρες που πρέπει να αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελλάδας». «Στην πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα δεν έχουμε περιθώρια άλλων καθυστερήσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όλοι συμφωνούμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και η πιο σοβαρή διέξοδος από την οικονομική κρίση. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει επιτέλους να αποδείξουμε ότι το πιστεύουμε, πρωτίστως δε η Πολιτεία.
Μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυναμική επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα είναι η Κίνα. Το διαπιστώνουμε από τις επισκέψεις που κάνουμε ή δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια, τότε ως Νομαρχία και πλέον ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από κινεζικές αντιπροσωπείες διπλωματών και επιχειρηματιών.
Δυστυχώς, η διατήρηση της βίζας ως προαπαιτούμενο για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα, ανακόπτει τη δυναμική αυτή, με αρνητικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία. Ανάλογα και για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, για τις οποίες έχουμε κατά καιρούς κάνει πολλές ενέργειες χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Κατόπιν τούτων ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αλλάξει η τουριστική πολιτική και να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι βαλκανικές χώρες που πρέπει να αποτελούν στρατηγικό στόχο της Ελλάδας. Στην πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα δεν έχουμε περιθώρια άλλων καθυστερήσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.