Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πύρινη κόλαση στην Αττική - Στάχτη έγιναν ιχθυοτροφείο, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα

Υπό έλεγχο βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο Ντράφι Παλλήνης, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμη το μέτωπο στην Κερατέα. Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και η Κυριακή είναι μια δύσκολη μέρα από πλευράς θερμοκρασιών και ανέμων.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα που απείλησε σπίτια και έγινε αιτία να τραυματισθούν ελαφρά τρεις πυροσβέστες.
Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι ένας 46χρονος και ένας 37χρονος.
Οι συλληφθέντες οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί από σπινθήρα η πυρκαγιά.
Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Συνολικά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των ισχυρών ανέμων τέθηκε σε επιφυλακή όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε στη Δροσιά και επεκτάθηκε στους οικισμούς, Αγιασμός, Καταφύγι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά και Θυμάρι.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, που τέθηκε υπό έλεγχο, στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στη θέση Τρύβλακας Κύθνου η οποία είναι σε εξέλιξη και την επιχείρηση κατάσβεσης έχει αναλάβει ομάδα 15 πολιτών με επικεφαλής έναν εποχικό πυροσβέστη και τη βοήθεια μιας υδροφόρας του Δήμου.
Βάσει του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος στους νομούς: Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου-Ικαρίας, Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ικανοποίηση αιτήματος για βοήθεια από την Ευρώπη.
Ήδη, όπως είπε, ανταποκρίθηκε η Ιταλία και το πρωί της Δευτέρας θα στείλει δύο Καναντέρ. Το αίτημα εξετάζεται επίσης από τη Γαλλία και την Κροατία.
Όπως είπε ο υπουργός για τις πυρκαγιές ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός ο οποίος ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων του ΠΣ παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.
Κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη παραμένει στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τις μεγάλες πυρκαγιές και ιδιαίτερα στην Αττική.
Τα στελέχη της ΝΔ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στην Πύλο για τις εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.