Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση δημοτικής αρχής Κιλκίς για το θέμα των αδέσποτων

Κρίνοντας ότι στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα των αδέσποτων ζώων κυριαρχούν ο ανεύθυνος, ακραίος και καταγγελτικός λόγος και η κακόβουλη κριτική, η δημοτική αρχή Κιλκίς προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής: Πρώτα όμως, και με αφορμή το θλιβερό περιστατικό δηλητηρίασης και εξόντωσης αδέσποτων ζώων που έλαβε χώρα πρόσφατα στην πόλη του Κιλκίς και σε διπλανούς οικισμούς, ο Δήμος Κιλκίς εκφράζει τον αποτροπιασμό του. Τέτοιου είδους ενέργειες που προέρχονται από ασυνείδητους πολίτες και μάλιστα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, είναι καταδικαστέες και ταυτόχρονα απαράδεκτες.
Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν η νομική υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς συντάσσει και καταθέτει μήνυση κατ' αγνώστων, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ανεύθυνοι δράστες.
Θέτοντας τώρα το ζήτημα στις σωστές του βάσεις επισημαίνονται τα εξής: Το πρόβλημα των αδέσποτων δεν ταλανίζει μόνο την τοπική κοινωνία του Κιλκίς. Είναι πανελλαδικό, πολύχρονο και δυσεπίλυτο για το λόγο ότι μέχρι σήμερα η σχετική νομοθεσία παραμένει ανεφάρμοστη. Ξεκινά δε από τους δήθεν φιλόζωους και τους ανεύθυνους όπως αποδεικνύεται κατόχους ζώων, οι οποίοι δεν τηρούν το νομό και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτόν: Δεν μεριμνούν για τη σήμανση των κατοικίδιων τους με εμφύτευση μικροτσίπ και τη στείρωσή τους ώστε να μην αναπαράγονται, και όταν επέλθει η κούραση από την φροντίδα τους τα εγκαταλείπουν στο δρόμο αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους. Τα ζώα από "καλοί και πιστοί φίλοι" του ανθρώπου μετατρέπονται στα γνωστά σε όλους αδέσποτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια και για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία
Το μείζον αυτό πρόβλημα που ανακυκλώνεται συνεχώς, έρχεται να διαχειριστεί η Τοπική αυτοδιοίκηση με τις διευρυμένες πλέον αρμοδιότητες και τα περιορισμένα κονδύλια. Και μάλιστα μέσα στο γενικευμένο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί σε όλους τους τομείς και με ένα κράτος που δηλώνει ανήμπορο να προσφέρει την αρωγή του. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε επικοινωνία που είχαν κατά καιρούς στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την επιχορήγηση χρημάτων για τις στειρώσεις των ζώων, οι υπεύθυνοι απάντησαν αρνητικά επικαλούμενοι λόγους περικοπών.
Παρόλες τις δυσκολίες όμως, η νέα διοίκηση του δήμου μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της στις αρχές του 2011 και µε στόχο την προστασία της δηµόσιας υγείας και των ζώων, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
-Το 2011 υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο ύψους 85.000 ευρώ για στειρώσεις, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις για αδέσποτα ζώα, ενώ για το 2012 αντίστοιχα το ποσό των 82.000 ευρώ.
-Διέθεσε 2.500 ευρώ για αγορά υλικών, προκειμένου σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο και την εθελοντική εργασία του τελευταίου να επεκταθεί το κυνοκομείο.
-Διατηρεί υπάλληλο με σύμβαση ο οποίος φροντίζει το χώρο του κυνοκομείου και περιποιείται τα ζώα.
-Διαθέτει περίπου 1.000 ευρώ το μήνα για αγορά τροφών, που αντιστοιχούν σε 15 τσουβάλια την εβδομάδα.
-Συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στον ευπρεπισμό του χώρου με τον καθαρισμό του και την κοπή χόρτων.
-Από το 2011 έως σήμερα έχουν γίνει 100 περίπου στειρώσεις ζώων στο κυνοκοµείο, µε τη συνεργασία του ∆ήµου και του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς.
Αναφορικά τώρα με την... πρωτάκουστη πρόταση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα για αξιοποίηση του Λόφου του Κιλκίς προκειμένου εκεί να φιλοξενηθεί νέο κυνοκομείο, η δημοτική αρχή Κιλκίς δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να δεσμεύσει καμία δασική ή μη έκταση σε έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου της πόλης για δημιουργία κυνοκομείου. Ο λόφος και το δασάκι του Αϊ Γιώργη με τη μακραίωνη ιστορία του αποτελεί σημείο αναφοράς και σήμα κατατεθέν για την πόλη αλλά και για ολόκληρο το δήμο, παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και ανήκει αποκειστικά στους Κιλκισιώτες και στις επόμενες γενιές.
Και όσοι υποστηρίζουν δημόσια ότι μια τέτοια πρόταση θα μπορούσε να τελεσφορήσει με... κάποιες καλές προθέσεις από πλευράς του δήμου, είτε σκέπτονται με προχειρότητα, είτε λαϊκίζουν.
Όπως λαϊκίζουν και εκείνοι που διατείνονται ότι δεν υπάρχουν κρούσματα επίθεσης αδέσποτων ζώων σε δημότες. Οι εν λόγω ισχυρισμοί βρίσκονται μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα και τις καταγγελίες δημοτών που κατατίθενται σε εισαγγελία, αστυνομία και δήμο. Πρόκειται για πολίτες που διαμαρτύρονται και κάνουν λόγο για επιθετική συμπεριφορά αδέσποτων απέναντι σε πεζούς και πολύ συχνά σε μικρά παιδιά, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Αρκετά μάλιστα από αυτά τα περιστατικά έχουν καταλήξει και στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Σχετικά με τα όσα ψευδή έχουν ακουστεί στον δημόσιο διάλογο για το ότι “έχουν φαγωθεί χρήματα για τα αδέσποτα”, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει προς πασα κατεύθυνση ότι στο διάστημα που βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου, δεν έχει διαχειριστεί καμία επιδότηση ούτε από το κράτος, ούτε από κανένα επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Σε περίπτωση όμως που προκηρυχθεί κάποιο σχετικό πρόγραμμα από την Ε.Ε., ο δήμος Κιλκίς θα είναι από τους πρώτους που θα το εκμεταλλευτεί.
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εγκριθεί η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στον τότε Δήμο Κιλκίς για την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε χώρο πίσω από το ηρώο της Μάχης του Κιλκίς, ύψους 120.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά όμως δεν απορροφήθηκαν ποτέ, καθώς για το έργο προέβαλλαν αντιρρήσεις και γνωμοδότησαν αρνητικά εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες.
Οι δημότες του Κιλκίς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Ενεργεί σύµφωνα µε όσα ορίζει ο νόµος, διαθέτοντας μάλιστα χρήματα από τα έσοδα του, χρήματα των δημοτών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν στα όρια του δήμου με μικρά παιδιά στα όρια του υποσιτισμού.
Συνεπώς, όποιες αιτιάσεις περί μη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι το λιγότερο ανακριβείς.
Σε σχέση τέλος με το μοναδικό υφιστάμενο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Κιλκίς, σίγουρα όπως όλοι γνωρίζουμε δεν επαρκεί σήμερα, καθώς έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των αδέσποτων. Ενδεικτικό του προβλήματος που λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διάστασεις είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα φιλοξενούμενα ζώα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φτάνοντας από 100 τα 180. Δυστυχώς όμως, ιδίως μέσα στο γενικευμένο κλίμα οικονομικής δυστοκίας που επικρατεί στη χώρα μας, πολύ λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ως προς την αποτελεσματική διαχείρισή τους.
Πρωτίστως βέβαια, αυτό που απαιτείται για να ξεκινήσει να επιλύεται το πρόβλημα των αδέσποτων, είναι η υπευθυνότητα από τους κατόχους ζώων ως προς τις υποχρεώσεις τους, καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων χωρίς κορώνες και υπερβολές με σκοπό την από κοινού εξεύρεση λύσεων.

34 σχόλια:

  1. Όλα ωραία όλα καλά, μακάρι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η προσπάθεια του Δήμου, αλλά μια επισήμανση: τα αδέσποτα σκυλιά πολύ σπάνια είναι σπιτίσια, αγορασμένα δηλαδή από ιδιώτες. Τα περισσότερα είναι παιδιά άλλων αδέσποτων που γυρίζουν ελεύθερα στη πόλη και ζευγαρώνουν με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται και να διαιωνίζεται το πρόβλημα! Οι ιδιώτες αγοράζουν (σχεδόν πάντα) καθαρόαιμα σκυλιά κι όχι ημίαιμα όπως αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους, οπότε μη κατηγορείτε τους "δήθεν" φιλόζωους (όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε).

    Θέλω να πω ότι ΕΑΝ κατορθώνατε να συγκεντρώσετε όλα τα σκυλιά σε ένα χώρο φροντίδας, δεν πρόκειται να ξαναβλέπαμε αυτή τη θλιβερή και τελικά πολύ δυσάρεστη κατάσταση στη πόλη του Κιλκίς. Όσο δεν γίνεται αυτό, το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθώς θα αυξάνονται συνεχώς τα αδέσποτα. Σε άλλες πόλεις, χώρες πώς νομίζετε ότι το έλυσαν; ΕΑΝ δεν μαζευτούν μια φορά, δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα και να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Εκτός πια κι αν μετά απ' αυτό δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους αδέσποτα πεκινουά, κανίς, μπόξερ, ντόπερμαν κλπ οπότε ναι, θα πειστούμε ότι πράγματι οι ιδιοκτήτες τους τα παράτησαν! Δε νομίζω να συμβεί αυτό και να μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο - πρωτιά της Ελλαδάρας όπου τα αδέσποτα της πόλης θα είναι ακριβοπληρωμένα καθαρόαιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδ εμείς που έχουμε ημίαιμα στειρωμένα δεν είμαστε φιλόζωοι;Χαχαχα έλεοςςς

      Διαγραφή
  2. Τα πιστεύεις αυτά που λες;Για κάνε μια βόλτα στα διαμερίσματα και στις αυλές να δεις πόσοι έχουν καθαρόαιμα και πόσοι ημίαιμα.Ένα καθαρόαιμο αν αμολυθεί έξω ή παρατηθεί και ζευγαρώσει με ένα ημίαιμο,τί θα βγει καθαρόαιμο;;Καθαρόαιμα στο Κιλκίς έχω δει 10 ημίαιμα 100!Μην λέμε κι ότι θέλουμε.Αφού δεν έχεις δει καθαρόαιμο,πάνε μάζεψε στον σκουπιδότοπο εκεί ένα Dogo Argentino που γέννησε πάνω στα βουνά.Ένα καθαρόαιμο Rottweiller που ήταν παλιά στο 4ο δημοτικό τί ήταν ημίαιμο;Ένα Huskey οικόσιτο αρσενικό που το αμολάνε κάθε μια και δυο να βρει να ζευγαρώσει τί είναι;Ένα Βέλγικο λυκόσκυλο εκεί κοντά στο 2ο γυμνάσιο τί είναι ημίαιμο;Tα Pointer,τα Setter και τα Segucio που κυκλοφορούν στο Κιλκίς μέσα τί είναι ημίαιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες λοιπόν 1 ντόγκο πάνω στα βουνά (!) 1 ροτβάϊλερ παλιά (!!) στο 4ο Δημοτικό κι ένα λυκόσκυλο στο 2ο Γυμνάσιο... οκ έστω ότι εσύ είδες 3-4 καθαρόαιμα. Τα υπόλοιπα εκατοντάδες αδέσποτα που γυρνάνε μέσα στη πόλη τί είναι; κι αυτά ροτβάϊλερ και ντόγκο αρτζεντίνο; οράματα και οπτασίες βλέπεις ρε φίλε;
    Όσο για τις ράτσες κυνηγόσκυλων που αναφέρεις ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι καθαρόαιμο, είναι ΟΛΑ "μπασταρεδεμένα" αίματα (εκτός κι αν δεν ξέρεις να τα ξεχωρίζεις) ή εκτός πάλι κι αν συμφωνείς μαζί μου όταν λες ότι καθαρόαιμα στο Κιλκίς έχεις δει 10 ενώ ημίαιμα 100!!!
    Τέλος, ξέρεις πολλούς ηλίθιους να ξαμολάνε απ' το σπίτι τους το ακριβοπληρωμένο καθαρόαιμό τους για να πάει να ζευγαρώσει μόνο του, με κίνδυνο να χαθεί, να σκοτωθεί ή να τους το κλέψουν; Έλεος δηλ τί άλλο θ' ακούσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα άλλα αδέσποτα που γυρίζουν ελεύθερα στην πόλη από μόνα τους ξεφύτρωσαν εκεί;Eπειδή φαίνεσαι ΑΣΧΕΤΟΣ θέλω να σε ενημερώσω,ότι όσα αδέσποτα γυρίζουν ελεύθερα στην πόλη,κατά 99% είναι στειρωμένα.Όσα ξεφυτρώνουν ξαφνικά,τα έχουν αμολύσει δήθεν φιλόζωοι,είτε επειδή τα βαρέθηκαν είτε επειδή τα γέννησε η σκύλα τους και δεν έχουν τί να τα κάνουν.Λυπούνται να στειρώσουν τα σκυλιά τους,αλλά όχι να πετάνε τα κουτάβια στον δρόμο.

    Μάγδα Παυλίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ρε κοπροσκυλα σταματατε το γαυγισμα? συνεχιστε

      Διαγραφή
  6. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΑΠΩΣΕ Ο ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ!!!
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΖΤΟΙΝΓΚ ΚΑΛΑ ΠΑΣ
    ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
    ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ .......
    ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ???????
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η C.I.A H MOSANT KAI H K.G.B
    EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΕΕΡΧΕΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΟΟΟΟΟ ΑΡΧΗΓΟΣ
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ 8Α ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !!!!!! Η ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ...ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο έλεγε περίπου 1800 ευρώ!!!Ποιός το άλλαξε;;;Ευτυχώς το έχω κάνει copy paste από άλλη εφημερίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙς ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ...ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ...ΑΙΣΧΟΣ ΑΘΛΙΑ ΟΝΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΑΛΙΟΤΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ . ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ... ΜΩΡΕ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ...ΟΧΙ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ. merci...

      Διαγραφή
  11. Το Kilkis press ευτυχώς δεν άλλαξε το ποσόν που αναγράφηκε στην αρχή!!!Αν είναι δυνατόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς όλοι το έχουν δει εδώ και έχουν γίνει εκτυπώσεις ότι έλεγε 1800 ευρώ και ξαφνικά έγινε 1000!!!

    http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_kilkis/20333

    http://www.kilkis-press.gr/page/anakoinosi-dimotikis-arxis-kilkis-gia-thema-ton-adespoton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πιασατε ολοι τον παπα απο τα ααααααααααααααααααααααααααα
    ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Χρυσή Αυγή καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στο οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας. Πρωτίστως να πάψει να πιστεύει τους πολιτικούς του μνημονίου και τα φερέφωνά τους, που ψευδολογούν εις βάρος του Κινήματός μας.
    Για να εξέλθει η χώρα από τη σημερινή εθνική και οικονομική κρίση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις:
    1.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατάργηση της σπατάλης
    Δραστική μείωση των κυβερνητικών εξόδων. Μείωση αποδοχών των βουλευτών. Μείωση των εξόδων της βουλής, της προεδρίας και της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μυστικών κονδυλίων της διαπλοκής.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Χρυσαυγίτες κυνηγούσαν στην Αθήνα τον Αλβανό που σκότωσε με μπαλτά 2 σκυλιά.Δεν έρχεται κι από εδώ να ρίξει μερικές μπουνιές κάποια άτομα που τα κακομεταχειρίζονται.Καλά θα ήταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=19eBAfUFK3E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΕΝΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι για μεσαααααααααααααααααααααααααααααααααα...αντε ρε ζωο που θα βαλουμε τα παιδια μας το ιδιο με τα κοπροσκυλα ...αρε σφαλιαρες που θελετε αν σε ειχα μπροστα μου δεν θα γλιτωνες τις ψιλες. βρε καλα λενε τρελοκομειο θελει η πολη οχι κυνοκομειο να σας βαλουμε μεσαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα ζωααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  19. Τιμή μου να είμαι ζώο!!!Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑ...ΣΟΥ. ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ?????
      Α ΡΕ ΤΖΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ...ΚΑΝΑ ΧΑΖΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΣΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ " ΜΑΝΑ " ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΖΩΟΝ

      Διαγραφή
  20. Ο υπάλληλος του Δήμου πού είναι;Γιατί εγώ υιοθέτησα σκυλάκι από εκεί και μόνο τα άτομα της φιλοζωικής είδα ότι είναι εκεί μόνο και φροντίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.