Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην Πλατεία Ειρήνης, η προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση μεταξύ της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, παρουσία και της υποψ. Βουλευτού  Αγαθοπούλου Ειρήνης, και του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία. Θέματα της συζήτησης ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων και η συμπαράσταση στον αγώνα του Μετώπου.
Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται η συμπαράσταση της Νομαρχιακής Επιτροπής στον αγώνα του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία, διευκρινίζοντας ότι αυτή η συμπαράσταση, όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν προσχηματική και βασίζεται στο παρακάτω τετράπτυχο:
Ο ορυκτός πλούτος ανήκει στο κράτος, η όποια εκμετάλευσή του πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και τα οφέλη να αποδίδονται στην κοινωνία.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να μήν είναι μη αναστρέψιμες, όταν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, οικισμοί και να μην προκαλούν βλάβη στο υπάρχον ή στο μελλοντικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής.
Να μην προκαλούνται μετακινήσεις πληθυσμών και οικισμών προκαλώντας μεταναστευτικά κύματα.
Να υπάρχει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
Διεξήχθη μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση με πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις και από τις δύο πλευρές. Υπήρξαν ταυτόσημες απόψεις σε όλα σχεδόν τα θέματα με την δέσμευση να υπάρχει ένας συνεχής δίαυλος επικοινωνίας για όλες τις παραπέρα εξελίξεις για την εκμετάλευση ή μη του ορυκτού πλούτου των περιοχών Πάϊκου και Κρουσίων, αναγνωρίζοντας παράλληλα την σημαντική προσφορά του Μετώπου στις επιχειρούμενες καταστροφικές εκμεταλεύσεις των παραπάνω περιοχών. Επιδίωξή μας είναι να εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή τις επισημάνσεις των ειδικών και τις τυχόν παρατηρήσεις στις επιχειρούμενες πολιτικές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανοιχτή αυτή λαϊκή συνέλευση ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα του τόπου μας, την οποία θα επιδιώξουμε να επαναλάβουμε και για άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

4 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΦΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!!!

    ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μέτωπο τι να κάνει??? περιμένει τη ΝΔ να καπηλεφθεί κι αυτή λίγο. Αλλά τίποτα,αυτή κυνηγάει τους ψηφοφόρους που ενώ επωφελήθηκαν κατά τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ,ΤΏΡΑ ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΥΓΑΝ ΦΩΝΑΧΤΑ,΄οπως λέει ο κ.Γεωργαντάς.

      Διαγραφή
    2. Το Μέτωπο προ αρκετών ημερών μέσω των ΜΜΕ του Κιλκίς δημοσίευσε κάλεσμα προς ΟΛΑ τα κόμματα να τοποθετηθούν στο θέμα των Μεταλλείων στο Κιλκίς. Τώρα το αν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕμλ άρπαξαν την ευκαιρία για καπέλωμα αυτό προφανώς είναι πρόβλημα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων. Εμείς ακόμη τους περιμένουμε - εσείς οι ψηφοφόροι τους πιέστε τους !

      Διαγραφή
  2. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης τα στελέχη του Σύριζα ανέφεραν επίσης πώς στην περίπτωση που η βουλευτική τους δύναμη θα το καταστεί δυνατό, ο διαγωνισμός για τα Κρούσσια θα κυρηχθεί εμμέσως άγονος.

    Επίσης ζητήθηκε να αναλάβουν δράση αποχαρακτηρισμού της περιοχής ώστε το θέμα να μην επανέρχεται μπροστά μας ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.