Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Βεστερβέλε: Οι δημοσιογράφοι της Bild πρέπει να πάνε διακοπές στην Ελλάδα

Επίθεση... με το γάντι κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος προέτρεψε τους δημοσιογράφους της να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. «Όλη η σύνταξη της "Bild" θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα», είπε ο Γερμανός πολιτικός αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την στάση της εφημερίδας απέναντι στην Ελλάδα.
Ο κ. Βεστερβέλε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση ειδικού τόμου για τα 60 χρόνια της εφημερίδας πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας για τα κακεντρεχή σχόλια που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Τελευταία μάλιστα «εμφάνιση» της Bild ήταν το δημοσίευμά της πριν από τον αγώνα της Εθνικής Γερμανίας με την Εθνική Ελλάδος για τα προημιτελικά του Euro 2012 με τίτλο, «Αντίο Ελληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε».
Για την Ιστορία, το πρώτο φύλλο της εφημερία κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 1952 αλλά, στέφθηκε με πλήρη... αποτυχία. Ωστόσο σήμερα η λαϊκής απήχησης Bild, διαβάζεται από το 18% του γερμανικού πληθυσμού, ένας λαός που φτάνει τα 80.000.000 ψυχές.
Όσον αφορά τα στοιχεία των αναγνωστών, τα 2/3 εξ αυτών είναι άνδρες οι οποίοι είναι μέσης ή και κατώτερης εκπαίδευσης, ενώ μόλις το 4% από αυτούς είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.