Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά στις Βρυξέλλες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στις 30 Μαΐου 2012 στο 2ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe). Στο συνέδριο συμμετείχαν ως εισηγητές οι Αντιπρόεδροι της Ε.Ε. κκ Viviane Reding, Neelie Kroes, και Roberta Angelilli.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας πολυετή εμπειρία στη διαχείριση υποθέσεων εξαφάνισης παιδιού, λειτουργώντας την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 από το 2008 αλλά και το Amber Alert Hellas από το 2007, κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει το έργο του, ως καλή πρακτική, που καλούνται τα άλλα κράτη μέλη να ακολουθήσουν.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Αντιπρόεδρος της ΕΕ κα. Viviane Reding «Παρακολουθήσαμε τα στοιχεία που παρουσίασαν όλα τα κράτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα -παρά τα προβλήματα και τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει- στα θέματα εξαφάνισης παιδιών αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα μέσα από τις δράσεις που υλοποιεί».
Στο συνέδριο συμμετείχαν και συνεργάτες του οργανισμού μας στα θέματα εξαφανίσεων, η Ελληνική Αστυνομία που διαδραματίζει καθοριστικό και πρωτεύοντα ρόλο και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με ενεργή εθελοντική συμμετοχή.
Τα βασικά θέματα, που παρουσιάσαμε, τα οποία απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων, ήταν:
· Κριτήρια και μεθοδολογία λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
· Λειτουργία και στατιστικά στοιχεία Amber Alert Hellas
· Λειτουργία Ευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων (E.C.A.A.S.)
· Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.)
· Λειτουργία Disaster Recovery Area στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος
· Διασύνδεση της Ευρωπαϊκής Γραμμής Εκτάκτων Αναγκών 112 με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
· Ίδρυση Συντονιστικής Επιχειρησιακής Ομάδας για την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος αλλά και εθελοντικών ομάδων, όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και οι Σαμαρίτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
· Συντονισμός του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά
· Πρακτικές ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών για την 116000
· Αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα την 25η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
· Δυσκολίες υποστήριξης όλων των δράσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης
Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και τα συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για εξαφάνιση παιδιού, αποτελούν ζητήματα υψηλής προτεραιότητας στην Ευρωπαϊκή ατζέντα.
Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και στα συστήματα ALERT. Πιο συγκεκριμένα:
· υλοποίηση δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τις γραμμές 116000
· ανταλλαγή καλών πρακτικών
· εντοπισμός χρήσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε εμποδίων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της γραμμής σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ
· βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις γραμμές που ήδη λειτουργούν
· εφαρμογή συστημάτων έγκυρης και έγκαιρης ειδοποίησης σε περιπτώσεις εξαφάνισης παιδιών στα κράτη- μέλη
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών και ήταν ανοικτό σε εκπροσώπους των κρατών- μελών, εθνικούς φορείς, ειδικούς σε θέματα Γραμμών Βοήθειας Παιδιών και μηχανισμών ALERT.
Τα έξοδα συμμετοχής καλύφθηκαν εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε μια εξαιρετική παρουσία που εισέπραξε πολλά θετικά σχόλια, διότι παρουσίασε μία άλλη Ελλάδα που συνεχίζει και αγωνίζεται, παρά τις αντιξοότητες.
Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και το AMBER ALERT HELLAS
http://www.hamogelo.gr/7-1/752/116000-Eyropaikh-Grammh-gia-ta-exafanismena-poidia
http://www.hamogelo.gr/7-1/755/Amber-Alert-Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.