Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

LUXUS από την Τουρκία, VIZA από το Los Angeles και BAILDSA από τη Θεσσαλονίκη στην Αποθήκη 7 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Την δεύετρη ημέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 22:00 στη μεγάλη σκηνή, η ρόκ μουσική με όλα της τα παρακλάδια ενώνει τρείς ηπείρους.
Την αρχή θα κάνουν οι LUXUS από την Τουρκία που συνδυάζουν την λαϊκή παράδοση της χώρας με το ροκ και τη τζαζ, συγκρότημα χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της δυναμικά ανερχόμενης σκηνής της Κωνσταντινούπολης. Η συνέχεια ανήκει στους VIZA από το Los Angeles που αποτελούν πλέον μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες του παγκόσμιου ροκ ήχου. Η μουσική τους είναι ένα κράμα μεταλλικού, progressive ροκ και gypsy πανκ, συνδυασμένου με τις μουσικές της αρμενίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας και της μέσης ανατολής! Η σύνθεση τους άλλωστε συνηγορεί σε κάτι τέτοιο καθώς από τα 7 μέλη του γκρουπ οι 4 είναι αμερικανό – αρμένιοι και ο ένας Έλληνα -αμερικανός. Συγκρότημα που στέκεται άνετα δίπλα σε μπάντες σαν τους Gogol Bordello ή τους Kultur Shock. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Serj Tankian όχι μόνο τους σύστησε στο κόσμο και τους υποστηρίζει και κυκλοφορεί τα άλμπουμ τους από το δισκογραφικό του label Strike records, αλλά τους επέλεξε να τον συνοδεύουν στην περσινή του τουρνέ Imperfect Harmonies, στα πλαίσια της οποίας εμφανίστηκαν και στο rockwave. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει για τους VIZA: « είναι ένα από τα πιο μοναδικά και ενδιαφέροντα συγκροτήματα έχω συναντήσει ποτέ». Οι στίχοι τους αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και θέτουν προβλήματα που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Η βραδιά θα κλείσει με «Βαλκανικούς ήχους, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα...», με τους γνωστούς πλέον σε όλους μας Θεσσαλονικείς BAILDSA.


Παράλληλα, την ίδια ώρα στη μικρή σκηνή θα γίνει αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «και να αδερφέ μου τα λόγια και τα χρόνια μας, στα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη». Η βραδιά στη μικρή σκηνή θα κλείσει με αυθεντικό ρεμπέτικο απο τους Ανφάν Γκατέ Ρεμπέτες.
*Προπώληση εισιτηρίων στο Στέκι πίσω από τη Θεολογική, καθημερινά μετά τις 11:00.
Είσοδος 5 ευρώ
Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Σουνάπογλου Θωμάς(6977000149, tomsou@gmail.com), Καραμπατζάκης Ηλίας(6972768812, ilias.karampatzakis@gmail.com)
Το ΝΑΡ και η νΚΑ Θεσσαλονίκης στο διαδίκτυο:
http://nar4.wordpress.com/
http://nkathes.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.