Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τον Δήμαρχο Παιονίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς- Παιονίας

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού ΚΙλκίς προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Παιονίας για δίμηνη ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη. Με σκληρή γλώσσα ο Σύλλογος στην σχετική του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για εμπρηστικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία πρωτοβουλίες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Σήμερα που το κοινωνικό κράτος κλονίζεται από τις συνεχόμενες πιέσεις των δανειστών της ΤΡΟΙΚΑ και της Ε.Ε. και στέλνει στην κόλαση εκατομμύρια Έλληνες συμπολίτες μας, παρατηρούμε τη συνέχεια της αναλγησίας που διακατέχει τη Διοίκηση του Δήμου Παιονίας, με εμπρηστικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες.
Πρώτα προηγήθηκε η απαράδεκτη και κοινωνικά κατακριτέα από όλους τους κοινωνικούς χώρους συνέντευξη του Δημάρχου Παιονίας, όπου αναθεματίζεται το κοινωνικό κράτος και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες στους πολίτες, με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Τώρα έρχεται και άλλη ανακοίνωση -πρόταση σχετικά με τη δίμηνη ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, όπου χωρίς κάποια στοιχειώδη στοιχεία και τελείως αυθαίρετα αναφέρει ότι, η διαδικασία αυτή είναι συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς. Έτσι με τον τρόπο αυτό (κατά την άποψή τους) μειώνεται σημαντικά το μηνιαίο κόστος αποκομιδής απορριμμάτων, αφού φυσικά ο Δήμος θα διαθέσει απορριμματοφόρο και εργαζόμενους στον ιδιώτη επιχειρηματία.
Πως λοιπόν σχολιάζεται, και μάλιστα με ανυπόγραφη ανακοίνωση από το Δήμο Παιονίας μια τέτοια εξέλιξη ως συμφέρουσα χωρίς να έχει προηγηθεί και να αναφέρεται, έστω και μια απλή μελέτη;
Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας, βιάζεται πολύ να εφαρμόσει τις διατάξεις του μνημονίου για ιδιωτικοποιήσεις, για ελαστικές συνθήκες εργασίας, για απολύσεις εργαζομένων.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας, καταγγέλλουμε τις συνεχόμενες αυτές προκλήσεις του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου Παιονίας, ότι είναι στα πλαίσια εφαρμογής του μνημονίου και αντίθετες με τη βούληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας και τους Τοπικούς Φορείς της περιοχής, να τοποθετηθούν σε μια ενδεχόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων".

2 σχόλια:

  1. ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΗΚΑΛΗΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΛΙΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΗ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ,Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ....ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sopa re esei poy ta les den eise bolemenos gataki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.