Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δημοψήφισμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές πρότεινε η Μέρκελ στον Κ.Παπούλια

Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη, μετέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενόχληση εκφράζουν τα κόμματα για τη νέα παρέμβαση Μέρκελ, ενώ κακή βρίσκει την ιδέα του δημοψηφίσματος και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι «είναι πρόδηλο ωστόσο, ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ.Τσιόδρα η κυρία Μέρκελ κατά την συνομιλία της με τον Πρόεδρο επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.
Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
«Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Τα παραπάνω ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς: Α.Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ.Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ.Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π.Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ.Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν.Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ.Κουβέλη ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.