Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ισχυρός σεισμός στη Βουλγαρία. Έγινε αισθητός και στο Κιλκίς

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Κιλκίς.
Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, με αποτέλεσμα κάτοικοί της να βγουν στους δρόμους, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας. Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τοπική ώρα, ταρακουνώντας πολυκατοικίες, αλλά ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με τον Νικολάι Νικόλοφ, έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν κοντά στην πόλη Πέρνικ.
Πολλοί κάτοικοι της Σόφιας βγήκαν στους δρόμους αναστατωμένοι. «Δεν έχω ζήσει ποτέ τίποτα κάτι τέτοιο», δήλωσε η Ιβάνκα Γκεοργκίεβα, που ζει στον όγδοο όροφο μιας πολυκατοικίες. Ο σεισμός «ήταν πολύ δυνατός και ήταν τρομακτικό». Η δόνηση έγινε αισθητή σε σχεδόν ολόκληρη τη νοτιοδυτική Βουλγαρία, ενώ σημειώθηκαν «πολλοί μετασεισμοί κατόπιν», είπε μια εκπρόσωπος του βουλγαρικού σεισμολογικού ινστιτούτου.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το φονικό σεισμό της Κυριακής στην Ιταλία, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και χιλιάδες έμειναν άστεγοι στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.