Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν γίνεται, είπε ο Φώτης Κουβέλης στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί, επανέλαβε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επίσης, είπε κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, επειδή εξ αρχής θέλει να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγράψει η ΔΗΜΑΡ.
Ακολούθως σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του λαού στο όνομα της Αριστεράς και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. «Επείγονται για εκλογές, απλώς δεν το λένε, αλλά όλοι τώρα το καταλαβαίνουμε» είπε ο κ. Κουβέλης.
«Αν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε για εκλογές. Δεν τις θέλαμε, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας -και ακόμα περισσότερα- για να μην γίνουν, αλλά εφόσον γίνουν, είμαστε έτοιμοι. Σε θέση μάχης» ανέφερε.
Στην αρχή της ομιλίας του παρουσίασε για μια ακόμη φορά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με δύο όρους: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο.
«Προτείναμε την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή: Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.Τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ΔΗΜΑΡ διεκδικούν κάτι περισσότερο από την ικανοποίηση «ότι συμβάλλαμε στην εξεύρεση λύσης σε μια δύσκολη στιγμή. Και αυτό για να τελειώνουμε με παραμύθια και με όλους εκείνους που νομίζουν ότι η πολιτική είναι συνώνυμη της προσωπικής φιλοδοξίας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.