Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Το μεγάλο δεν είναι καλό, το καλό είναι μεγάλο".

Γράφει η 
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Υποψ. Βουλευτής 
ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
εμφανίζομαι για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή σε αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα εκλογές, ως υποψήφια στο νομό Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αισθανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά πιστεύω ότι σε εποχές κρίσης δεν πρέπει να κρυβόμαστε, να φοβόμαστε ή να φυγομαχούμε αλλά να τολμούμε να εκθέτουμε τις προτάσεις μας και να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό.
Στις 6 Μαϊου έχουμε εκλογές. Μπορούμε εύκολα να περιγράψουμε το διακύβευμα. Η επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει να μας βρει όλους να εργαζόμαστε ώστε:
1. να αποφύγουμε την κοινωνική και οικονομική εκτροπή,
2. να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας
3. να ξεκινήσουμε μακροχρόνιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς και σε όλη την επικράτεια.
Στις εκλογές ψηφίζουμε για το ποιος θα μας κυβερνήσει. Η απόφαση αυτή δε μπορεί παρά να στηρίζεται στη φωνή της λογικής και όχι σε ευσεβείς πόθους και κραυγές. Ο Δημοσθένης, βλέποντας κάποιον ανόητο πολιτικό να κραυγάζει μεγαλόφωνα, είχε πει: "Το μεγάλο δεν είναι καλό, το καλό είναι μεγάλο".
Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλες αντοχές και ανεξάντλητες δυνάμεις. Είναι αναγκαίο να βγουν μπροστά οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν και μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα, που θέλουν και μπορούν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Είναι εύκολο να κατηγορείς τους άλλους για τα δεινά και τις απώλειες, να δίνεις υποσχέσεις και να καλλιεργείς φρούδες ελπίδες, να κολακεύεις, να υπερασπίζεσαι την ήσσονα προσπάθεια και την απόκτηση αγαθών χωρίς κόπους. Όμως η εποχή της αμεριμνησίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όλοι γνωρίζουμε σήμερα την κατάσταση. Όπως γνωρίζουμε επίσης ότι ο κύριος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση δεν είναι αυτός που κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση, αλλά οι δυνάμεις της μόνιμης άρνησης που, πότε με αριστερό και πότε με δεξιό καπέλο, απέτρεπαν την έγκαιρη υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.
Ζητώ την ψήφο σας ως εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς πολιτικών που απαιτούν αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή σκυτάλης, αλλαγή γενιάς.
Το χρωστάμε στη χώρα μας, το χρωστάμε στους εαυτούς μας.
Βρισκόμαστε στο σημείο επανεκκίνησης.

3 σχόλια:

  1. Εσύ πάλι τι φρούτο είσαι ρε κοπελιά; από τον Άρη ήρθες μόλις ε; Με την πτήση των 9; Ρε ούστ, τσιράκι της Φον Διαμαντοπούλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι απο τον Αρη να κατεβηκε ρε φιλε, τι σε πειραζει? Γνωρισε τη και μετα μιλα. Και ο απο μηχανης θεος απο το πουθενα κατεβαινε. Ε και? Και μηλο και αχλαδι και ο,τι φρουτο και να ειναι οπως λες, να εισαι σιγουρος οτι....ειναι καλο φρουτο κι οχι σαπιο!!! Τη ξερω χρονια, ζω στην αλλη ακρη της Ελλαδας και το μονο που θα σου πω ειναι οτι αυτο το ατομο δεν ηταν ποτε τσιρακι κανενος κι ουτε θα γινει ποτε.
    Αν δεν γουσταρεις το κομμα, μην το ψηφισεις! Ολοι αγανακτισμενοι ειμαστε εξαλλου. Ομως η Αλεξανδρα, ειναι ενας ανθρωπος που αξιζει να τη γνωρισεις κι ας μη τη ψηφισεις! Καλοσυνατη,γελαστη, αυθεντικη, ειλικρινης και με γνωση στο αντικειμενο της. Πως να μην τη ξεχωριζε η υπουργος? Τυφλη ηταν? Η υπουργος ειχε τη τυχη να γνωρισει την Αλεξανδρα και οχι η Αλεξανδρα την υπουργο! Ο νοων νοειτο! Σου ευχομαι και εσενα την ιδια τυχη κι ας μη τη ψηφισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαυρο στους καταστροφεις ,στους ολετηρες της χωρας.Εξαφανιστε τα κομματα του μνημονιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.