Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στη Φλώρινα η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου...

Φιλοξενούμενη του ΚΠΕ Φλώρινας ήταν για 2 ημέρες η ΣΤ τάξη του ΔΣ Χέρσου την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μάη 2012. Η όλη ενέργεια έγινε στα πλαίσια της διεξαγωγής του εκπ/κού - περιβαλλοντικού προγράμματος "ταξίδι στις λίμνες". Την 1η ημέρα (και αφού έγινε και το κλασικό πέρασμα από τους καταρράκτες της Έδεσσας) τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη μικρή και μεγάλη Πρεσπα αλλά και για τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Φλώρινας στις εγκατάστάσεις του ΚΠΕ στη Βεύη Φλώρινας. Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας και επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Α. Παντελεήμονα και την παλιά πόλη με τον ποταμό Σακουλέβα (φυσικά η διανυκτέρευση για τα παιδιά στο ξενοδοχείο θα μείνει αξέχαστη).
Τη 2η ημέρα μέσα από το όρος Βαρνούντας τα παιδιά έφτασαν στις Πρέσπες όπου και είχαμε την πρακτική του προγράμματος με ευθύνη του κέντρου ενημέρωσης Πρεσπών (ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης λιμνών). Ενημέρωση, παρατήρηση πουλιών, καταγραφή δραστηριοτήτων και επίσκεψη στο νησάκι της μικρής Πρέσπας Αγιος Αχίλλειος και τα εκεί βυζαντινά μνημεία.
Η όλη δαπάνη της εκδρομής ενισχύθηκε από το Σύλλογο γονέων του Σχολείου ενώ η φιλοξενία στη Φλώρινα ήταν με δαπάνη του ΚΠΕ Φλώρινας.
Μακάρι αυτό το ταξίδι στη χώρα των λιμνών και των βουνων ν αφήσει στις ψυχές των παιιδών εκτός από την όμορφη ανάμνηση και τον προβληματισμό για ένα έροχο φυσικό κόσμο ολοζώντανο που αγωνίζεται τόσο για να επιβιώσει, να ζήσει μακριά από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τα παιδιά της ΣΤ συνοδεύονταν από τους εκπ/κούς του Σχολείου Γεωργό Κώστα και Τσιτσίμη Γιάννη.
Να γιατί η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι το Α και το Ω του σύγχρονου σχολείου (αν αυτό θέλει να λέγεται έτσι...)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.