Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κοινή κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν επισήμως Μπακογιάννη και Σαμαράς

Τη συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ ανακοίνωσαν επισήμως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη κοινή τους εμφάνιση από τις ημέρες της διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος.«Μπροστά τον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Είναι ώρα να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Πρέπει να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή» είπε η κ. Μπακογιάννη.
«Αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις για να δημιουργηθεί μια ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή», που θα δώσει -όπως είπε- κυβερνητική λύση στον τόπο, προτάσσοντας τη διατήρηση στο ευρώ, τις απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις και την προστασία της πατρίδας από περιπέτειες.
Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και τόνισε ότι είναι χρέος όλων «να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο, των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα ενεργό και ισχυρό μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με την ευρύτερη δυνατή επιρροή και απήχηση σε όλους τους πολιτικούς κοινωνικούς και ιδεολογικούς χώρους, και με σεβασμό σε όλες τις επιμέρους πολιτικές τάσεις».
«Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε αποτελεσματικά στις δυνάμεις του λαϊκισμού, είτε αριστερόστροφες είτε δεξιόστροφες» είπε και τόνισε ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του κόμματός της.
«Δεσμευόμαστε για την συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού ευρωπαϊκού μετώπου. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι να ενωθούν στην πορεία κι άλλες δυνάμεις. Στην κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι ας αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την ΔΗΣΥ στις 6 Μαΐου να συστρατευτούν μαζί μας» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές ζήτησε την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο «να υπερασπιστούμε την χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική και το μέλλον της».
Αυτός ο ευρωπαϊκός συνασπισμός δημιουργείται από πολλούς παράγοντες, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και καλωσόρισε την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια. «Το μήνυμα τώρα είναι πιο δυνατό. Στόχος μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και να την κρατήσουμε στο ευρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η πολιτική του μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί για να υπάρξει ανάπτυξη. Απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη ή επιλέγει την συνολική καταγγελία του μνημονίου που μας οδηγεί έξω από την Ευρώπη. Σήμερα το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα αλλά για να το πετύχει πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη. Τις μάχες τις κερδίζουν εκείνοι που ξέρουν να ενώνουν τις δυνάμεις και να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ».
«Καλωσορίζω την κ. Μπακογιάννη και υπόσχομαι ότι το στοίχημα της ενότητας δεν τελειώνει εδώ. Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να δώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια» κατέληξε.Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.
* Την αντίθεσή του στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργασθεί με τη ΝΔ και τη δική του απόφαση να παραμείνει ανεξάρτητος στις τάξεις των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, διατύπωσε, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρος Σκυλακάκης.
* «Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακροδεξιάς τρόικας Βορίδη, Πλεύρη, Άδωνη», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.