Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Φαρμακοποιοί εναντίον Ε.Ο.Π.Π.Υ.

Την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω των χρεών του τελευταίου προς τα φαρμακεία αποφάσισαν από χθες Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καθώς και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτός του νομού Κιλκίς. Τι σημαίνει αυτό; Οι συνταγές φαρμάκων θα εκτελούνται μεν, αλλά οι ασφαλισμένοι  θα αγοράζουν οι ίδιοι από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.


Για την εξέλιξη αυτή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς έδωσε χθες -την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας- στα γραφεία του συνέντευξη τύπου, στην οποία ο Πρόεδρός του κ. Δημήτρης Αγαθόπουλος εξέφρασε την ανησυχία και την απόγνωση που επικρατεί στον κλάδο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση, γεγονός που θα αρχίσει να επηρεάζει το σύνολο του ελληνικού λαού.
Όπως είπε τα χρέη του τελευταίου προς τα φαρμακεία υπερβαίνουν σήμερα τα 550 εκατομμύρια ευρώ (σε κάθε φαρμακείο κατά μ.ο. τα οφειλόμενα αντιστοιχούν από 60 έως 110 χιλιάδες ευρώ), ενώ υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα σε ελλείψεις φαρμάκων, λόγω της αδυναμίας αγοράς τους τόσο από τους φαρμακοποιούς όσο και από τις αποθήκες.
Χαρακτηριστική μάλιστα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της προμήθειας φαρμάκων ήταν η αναφορά ότι υποδομές πρόνοιας του νομού το τελευταίο εξάμηνο προμηθεύονται φάρμακα και υλικά από το Κοινωνικό Φαρμακείο, που αναλογούν σε αξία τις 15-20 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο κ. Αγαθόπουλος τόνισε ότι απαιτείται:
-Η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων κατευθείαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου έτσι να επιτυγχάνεται η ασφαλής χρηματοδότησή του.
-Η άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του.
-Η επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους.
-Ο συμψηφισμός των χρεών των φαρμακείων στις Δ.Ο.Υ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος με τις καθυστερημένες οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Για το θέμα τοποθετήθηκαν στην συνέντευξη τύπου και παριστάμενοι φαρμακοποιοί όπως ο Κώστας Χαλίτσιος ο οποίος τόνισε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ο Χρήστος Μπίμπασης που υπογράμμισε ότι το κύκλωμα του φαρμάκου δεν χρηματοδοτείται.
Με το τέλος της συνέντευξης οι παριστάμενοι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της Εφορίας Κιλκίς, όπου επέδωσαν ψήφισμά τους. 
Σύμφωνα τέλος με στοιχεία του κ. Αγαθόπουλου η χθεσινή απεργία ήταν καθολική, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.




 


2 σχόλια:

  1. Oι προτασεις αυτες φιλε Αγαθοπουλε ειναι σωστες,με την διαφορα οτι υποβαλονται και διεκδικουνται οταν υπαρχει εκλεγμενη Κυβερνηση και οχι εν μεσω προεκλογικης περιοδου.Οπως τοσο καιρο κανατε υπομονη,θα μπορουσατε να περιμενετε μεχρι τις 17/6.Με την τακτικη που ακολουθηται συνεχιζετε την τακτικη των προηγουμενων Κυβερνησεων και ολοι μαζι οδηγητε τον ανεργο,τον συνταξιουχο σε περαιτερω εξαθλιωση και κινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα δεν μπορουν να φερονται με αυτον τον τροπο σε αυτους που εχουν αναγκη το φαρμακο

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.