Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τρόμος για το Aids στην Αθήνα: Πάνω από 3000 τηλεφωνήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ- 17 οι οροθετικές ιερόδουλες

Ο εφιάλτης που έχει ξεσπάσει στην πρωτεύουσα για τη διάδοση του ιού του Aids δε θα τελειώσει σύντομα όπως εξάλλου διαφαίνεται και από τα στοιχεία των αρχών. Ήδη πάνω από 3000 τηελφωνήματα ανδρών έχει δεχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από άνδρες που ζητούν πληροφορίες γιατί συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη.
Και το ζήτημα δεν είναι μόνο η σωματική επαφή αλλά και η στοματική, που προκαλεί άλλωστε και τον μεγαλύτερο τρόμο στον ανδρικό πληθυσμό. Πάντως ο αριθμός των ιερόδουλων που εντοπίζεται να είναι φορείς του ιού του Aids μέρα με την ημέρα μεγαλώνει γεγονός που αποδεικνύεται και τη δραματική αύξηση που κατέγραφαν οι επιστήμονες όλο το προηγούμενο διάστημα και είχε αγγίξει ακόμη και το 1250%.
Και όσο οι έλεγχοι θα συνεχίζονται τόσο θα μεγαλώνει και η μαύρη λίστα.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από την άλλη προτείνει να τιμωρούνται και οι άνδρες που συνευρίσκονται με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη ή γενικότερα εάν κάνουν σεξ με παράνομα εκδιδόμενες. Προτείνει δηλαδή να ποινικοποιηθεί η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.
Και το θέμα είναι ότι και τα λιγοστά μέτρα που είχαν ληφθεί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν απέδωσαν καρπούς καθώς οι παράνομοι οίκοι ανοχής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Παρά τα λουκέτα μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να τα ανοίγουν πάλι.
Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων ότι 315 οίκοι ανοχής λειτουργούν παράνομα εντός των ορίων του. Μέσα στο 2011, οι δημοτικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Αστυνομία, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 οίκων ανοχής. Συνολικά σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων.
Όπως έχει επανειλημμένως τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι διαπιστώσεις δεν αρκούν και ότι η υποκριτική και εν τέλει ανεφάρμοστη αυστηρότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή κανένας οίκος ανοχής στα όρια του δήμου να μη λειτουργεί με νόμιμη άδεια.
Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε εισήγηση της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και η πρόταση κατατέθηκε στην κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ρεαλιστικό τρόπο.
Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, προβλέπεται μείωση στα 100 από τα 200 μέτρα της απαιτούμενης απόστασης από ευαίσθητα σημεία (σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, νοσηλευτικά ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές και ναούς), μεταφέρεται και στον ιδιοκτήτη του κτιρίου η ευθύνη για την παράνομη λειτουργία, ενώ προτείνεται και η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και της παροχής νερού, σε περίπτωση λειτουργίας ενός οίκου ανοχής χωρίς άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.