Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές: Κάτω από την βάση έγραψε το 80% των μαθητών στην Φυσική!

- Oι περισσότεροι έχουν γράψει 6 και 7 στα 20
- Γονείς απειλούν με προσφυγή ακόμα και στο ΣτΕ
- Η πρώτη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών Φυσικής είχε δείξει ότι μόλις το 12% των υποψηφίων είχαν λύσει το επίμαχο ερώτημα Γ4

Αν ισχύουν τα στοιχεία αυτά για τις Πανελλήνιες τότε επιβεβιαώνεται η εκτίμηση που είχε εκφραστεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών λίγο μετά την εκφώνηση των θεμάτων.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φυλντήσης, είπε ότι το ποσοστό αποτυχίας κυμαίνεται μεταξύ 70 με 80%.
Είπε επίσης ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 ή 7 με άριστα το 20.
Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν - αποφάσισε τελικά να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 καθώς έκρινε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος (Γ4) δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.
Η πρώτη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών Φυσικής κατέδειξε ότι το 12% των υποψηφίων είχαν λύσει το επίμαχο ερώτημα Γ4.
Πάντως ακόμα και σήμερα γονείς και μαθητές είναι σε σύγχιση και πολλοί γονείς εξακολουθούν να απειλούν με προσφυγή ακόμα και στο ΣτΕ κρίνοντας ότι κάποιοι έπαιξαν με το μέλλον των παιδιών τους.
Αύριο, Παρασκευή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.