Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

“Άνοιξη των Παιδιών” 2012 του δήμου Κιλκίς

Αθλοπαιδιές αλλά και ομορφιές της φύσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών”, που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά σε υπαίθριους χώρους της πόλης ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς.
Οι φετινές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου 2012 ήταν έτσι σχεδιασμένες, ώστε να συνδυάζουν τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση. Περιελάμβαναν δε δράσεις που στόχευαν πρώτα και κύρια στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης αλλά και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας απέναντι στο περιβάλλον. Δυστυχώς, λόγω των άσχημων -για την εποχή- καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ακυρώθηκαν και έτσι δεν πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια του “Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης” από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που απευθυνόταν σε 450 παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης, καθώς και η δράση “Ανακυκλώστε το χαρτί για να μείνει η γη μας καθαρή” από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και από ομάδα εθελοντών. Επρόκειτο για δύο εξαιρετικές και άκρως ενδιαφέρουσες φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις, με βασικό μήνυμα την ανακύκλωση, τις οποίες κάποια στιγμή ο ΟΠΟΝΓΑ υπόσχεται να πραγματοποιήσει.
Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας δεξιοτεχνίας μετ' εμποδίων που διοργάνωσε άρτια και υποδειγματικά ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς για παιδιά όλων των ηλικιών. Ο Σύλλογος με εθελοντική εργασία φρόντισε να διαμορφώσει την πλατεία Ειρήνης σε αγωνιστικό χώρο, όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι προσέρχονταν με τα κράνη και τα ποδήλατά τους. Η γραμματεία κατακλύστηκε από πλήθος παιδιών που δήλωναν με ενθουσιασμό και λαχτάρα τη συμμετοχή τους και αν δεν έπιανε ξαφνική μπόρα η γιορτή δε θα 'χε τελειωμό...
Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής, ενώ στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας με τον καλύτερο χρόνο απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.
Τέλος, το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου με σύμμαχο τον καιρό η μικρή ομάδα των εξευρενητών που σχηματίστηκε από γονείς και παιδιά, ακολούθησε τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς στα πανέμορφα μονοπάτια του Άη Γιώργη. Εκεί οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση των μελών του Ορειβατικού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αναζωογονητική βόλτα στο δασάκι της πόλης και να γνωρίσουν ομορφιές που τόσο απλόχερα χαρίζει η φύση και μάλιστα δίπλα στο σπίτι μας. Πριν την έναρξη της πεζοπορίας ο Σύλλογος μοίρασε σε μικρούς και μεγάλους σοκολατένιο γλύκισμα και νεράκι.
Ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς για την επιτυχία των εκδηλώσεων επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, τους συμμετέχοντες φορείς για την άψογη συνεργασία τους και τις όμορφες δράσεις που επιμελήθηκαν για τα παιδιά, τα στελέχη και τη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ενημέρωση των μαθητών, την Αστυνομία για την παραχώρηση των κιγκλιδωμάτων την ημέρα του Αγώνα Δεξιοτεχνίας, τους εθελοντές του Δήμου που δίνουν το παρόν σε κάθε του κάλεσμα, τη Δέσποινα Οργιανέλη καθηγήτρια του Τμήματος Ζωγραφικής των Προγραμμάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς τη ζωγραφιά της αφίσας και όλους εκείνους που στήριξαν τις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς.
Στόχος του ΟΠΟΝΓΑ και της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά το μέλλον της “Άνοιξης των Παιδιών” είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των δράσεων κάθε χρόνο, με απώτερο σκοπό οι εκδηλώσεις αυτές να καταστούν ένας ελκυστικός πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός θεσμός για τα παιδιά της πόλης, αλλά και ολόκληρου του νέου καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς.




2 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.