Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πράσινο φως από το ΣτΕ για 10.000 εποχικές θέσεις στους δήμους

Πράσινο φως για την προκήρυξη περίπου 10.000 εποχικών θέσεων στους δήμους άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρακάμπτοντας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών την απαγόρευση προσλήψεων που επιβάλλεται κατά την προεκλογική περίοδο. Με απόφασή του, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το αργότερο έως σήμερα  Τρίτη, γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης έπειτα από σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι θέσεις αφορούν προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και ναυαγοσώστες, πυροφύλακες και εργαζομένους για τις παιδικές κατασκηνώσεις.
Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης και αφού εκδοθούν οι προβλεπόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατανομή των θέσεων, οι δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην έκδοση προκηρύξεων για την κάλυψή τους. Η θετική αυτή εξέλιξη βρέθηκε στο επίκεντρο και της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ). Παράλληλα, η ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον υπουργό για τη διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θέτοντας την ανάγκη να διατεθούν έγκαιρα τα απαιτούμενα κονδύλια για την καταβολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.