Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση Marc: ΝΔ 22,3%, ΠΑΣΟΚ 17,8% - Τρίτος με 9,9% ο Καμμένος

Νέα συρρίκνωση του δικομματισμού καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μονάδες, στην πρόθεση ψήφου, αλλά μαζί μόλις που ξεπερνούν το 30%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου στη νέα Βουλή μπαίνουν 10 κόμματα! Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χτες στην εκπομπή «Διέξοδος» του Alpha, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 17,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 13%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,8%, η ΔΗΜΑΡ με 5,6% και η Χρυσή Αυγή με 3,9%, δημιουργώντας μια επτακομματική Βουλή.
Κάτω από το 3% κινούνται η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη με 2,2%, οι Οικολόγοι με 2,2% αλλά και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη με 2,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση καταγράφηκε μεγάλο ποσοστό αποχής, λευκό και άκυρο, που συγκεντρώνουν 10%, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (16,6%) δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Εκτίμηση ψήφου Τα πράγματα αλλάζουν όμως στην αναγωγή επί των εγκύρων. Χωρίς να προσμετρώνται λευκά-άκυρα ή αναποφάσιστοι, η προκύπτουσα Βουλή είναι δεκακομματική, και τα κόμματα λαμβάνουν:
ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,8%
ΚΚΕ: 9,7%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 8,6%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΛΑΟΣ: 3,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 3,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 3,0%
Άλλο Κόμμα: 6,2%

Παράσταση νίκηςΣτην λεγόμενη παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές» το 22,3% απάντησε τη ΝΔ, ενώ το 17,8% το ΠΑΣΟΚ.

Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας από τα αριστερά κόμματαΈνα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης της Marc είναι ότι το 22,6% των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας των αριστερών κομμάτων.
Δεύτερη επιλογή με 16,2% είναι η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 14,3% θα ήθελε αυτοδύναμη τη ΝΔ.

3 σχόλια:

  1. Το πρίμ των 50 εδρών είναι να δοθεί δυνατότητα αυτοδυναμίας στο πρώτο κόμμα. Αυτό απλά σημαίνει θα το λαμβάνει το πρώτο κόμμα εφόσον λάβει 101 βουλευτές με βάση την δύναμή του. Αυτό σημαίνει εφόσον λάβει ποσοστό 101/(300-50)=40,40% ποσοστό. Για κάθε άλλο ποσοστό μικρότερο του παραπάνω το πριμ δεν πρέπει να υπάρχει...καθόσον υπάρχουν προβλήματα συνταγματικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι ακροδεξιος, ηθελα να μαθω ποιοι ψηφιζουν καημενο!!! Καλύτερα ΔΗΜΑΡ παρά αυτον ελεος δηλαδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να μην φτιαχνόμαστε με τα γκάλλοπ... γιατί μας καθοδηγούν οι μεγάλες εταιρείες συμφερόντων με διάφορους τρόπους...Σίγουρα όμως το σκηνικό είναι κινούμενη άμμος και τα δύο μεγάλα κόμματα του Μνημονίου υποφέρουν. Αυτά είναι και τα μόνα σίγουρα δεδομένα...

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.