Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για ‘’JESSICA’’ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου. Το θέμα αφορούσε στο χρηματοδοτικό εργαλείο ‘’JESSICA’’ το οποίο περιλαμβάνει κοινούς ευρωπαϊκούς πόρους για αειφόρες επενδύσεις στα Αστικά κέντρα.
Για την ενεργοποίηση του Προγράμματος το Υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάθεση μελετών και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο προσεχές διάστημα. Η πρωτοβουλία ‘’JESSICA’’ στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπλασης. 
Την όλη εκδήλωση στο Επιμελητήριο συντόνιζε ο Πρόεδρος Π. Τονικίδης ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Βασικοί εισηγητές ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Ανάπτυξης Νίκος Μαντζούφας και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ηλίας Παπαγεωργίου. 
Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στους στόχους του ‘’JESSICA’’ για την Συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Βασικός στόχος είναι η κινητοποίηση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων δράσεων με πιλοτικά προγράμματα τα οποία προβλέπονται σε πρώτη φάση για τους ΟΤΑ. 
Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη αστικών κέντρων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι ενισχύσεις θα χορηγούνται μετά τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης όπου θα πραγματοποιείται η υλοποίηση έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα (ενεργειακά δίκτυα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.α).
Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν παρεμβάσεις ο Πρόεδρος της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕΚ Βασ. Σεργιαννίδης, ο π. Υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α. Ιωαννίδου, η υποψήφια Βουλευτής ΔΗΣΥ Ε. Βασιλειάδου, ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Κωνσταντινίδης, ο Δ/ντης της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Ραμπίδης και ο Σύμβουλος της ΑΝΚΙ Π. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.