Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προς Ο.Α.Ε.Ε.

Οι Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων και του Επιμελητηρίου του νομού Κιλκίς, σας μεταφέρουν τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων – μελών τους για τις ασφυκτικές ρυθμίσεις τις οποίες σωστά καταγγέλλατε κατά καιρούς. Δυστυχώς όμως τα δυσμενή αποτελέσματα αυτών είναι πλέον ορατά και διογκώνονται από την παρατεταμένη ύφεση που επικρατεί στην αγορά, την έλλειψη αγοραστικής ζήτησης και το κυριότερο την έλλειψη ρευστότητας που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αγοράς. Οι διαμαρτυρίες των μελών μας που είναι ενταγμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε είναι πλέον συνεχείς καθότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, λόγω αυτής της οικονομικής κρίσης των δύο τελευταίων χρόνων.
Γι’ αυτό οι Διοικήσεις των Συλλόγων και του Επιμελητηρίου του ν. Κιλκίς, ζητάμε να πάρετε αποφάσεις έκτακτης ανάγκης για όσο θα διαρκεί η οικονομική κρίση.
Οι προτάσεις αυτές αναφέρονται σε:
Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τον Ο.Α.Ε.Ε., για τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια. Κατάργηση κάθε πρόσθετου τόκου και λοιπών επιβαρύνσεων.
Κατάργηση κάθε ποινικοποίησης, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε., και αναστολή κάθε δικαστικής διαδικασίας, ανεξάρτητα από το ύψος των οφειλών, καθώς ηπροσωπική κράτηση δε θα οδηγήσει στην εξόφληση των οφειλών του ασφαλισμένου.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εμπόρους, ακόμη και για όσους αντιμετωπίζουν αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών ή διαφορετικά να έχει την δυνατότητα ο ασφαλισμένος να πληρώνει μόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το ποσό για να έχει ασφάλεια.
Ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες δε θα υπερβαίνουν το 20% της τρέχουσας εισφοράς, προκειμένου να είναι βιώσιμη η νέα διαδικασία ρύθμισης για όσους μπορούν και θέλουν να υπαχθούν σε αυτή.
Ακύρωση του χρονικού περιορισμού ισχύος της διαδικασίας ρύθμισης (μέχρι 31/12/2012), βάσει του Ν. 3943-2011 που ισχύει σήμερα, καθιστώντας την αποτρεπτική και σχεδόν ανενεργή. Η ρύθμιση πρέπει να είναι ευέλικτη, ώστε να μπορούν να υπαχθούν οι οφειλέτες, όποτε αυτό είναι δυνατόν. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους οφειλέτες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ώστε να γίνεται παρακράτηση ποσοστού για τις οφειλές από τη σύνταξή τους, αν αδυνατούν να πληρώσουν.
Άρση των υποχρεώσεων περί έκδοσης βιβλιαρίου απορίας στους εμπόρους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι γεγονός ότι η κατηγορία αυτή των εμπόρων δεν μπορεί να εκδώσει ούτε βιβλιάριο απορίας, επειδή οι Δήμοι τούς ζητούν, είτε βεβαίωση μη ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε., είτε διακοπή από την Εφορία. Καθώς το ζήτημα είναι καθαρά ανθρώπινο, ζητούμε να αίρονται οι υποχρεώσεις αυτές για όσους έχουν ανάγκη και να τους εκδίδεται βιβλιάριο απορίας, τη στιγμή που βιβλιάρια καλώς δίδονται ακόμη και σε αλλοδαπούς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Ένταξη των επαγγελματιών που εδρεύουν σε χωριά (κάτω των 2.000 κατοίκων) σε ειδική κατηγορία του Ο.Α.Ε.Ε με εισφορές ανάλογες του Ο.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.