Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημητρίου Ευθυμιάδη ανακοινώνονται τα εξής:  Ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 η δημόσια διαβούλευση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στο πλαίσιο εκπόνησης τόσο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της επιλογής των προϊόντων που θα αποτελέσουν το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Ευθυμιάδης απέστειλε σχετικό κείμενο εργασίας για διαβούλευση, προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Περιφέρειας.
Κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξειδικεύεται στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης γκάμας προϊόντων λόγω κλιματικών, εδαφικών, παραδοσιακών και άλλων παραγόντων οι οποίοι δημιουργούν το ιδιαίτερο προφίλ της περιοχής. Οι υφιστάμενες καλλιέργειες, θα πρέπει να υποστηριχθούν, να ενισχυθούν και να προωθηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα καθώς επίσης θα πρέπει να τεθούν στόχοι για νέες καλλιέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην επίτευξη μιας σύγχρονης και υψηλής ποιότητας γεωργίας με γνώμονα πάντα τις Εσωτερικές και Διεθνείς καταναλωτικές τάσεις για μια Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο κείμενο εργασίας καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση του Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειάς μας, καθώς και συγκριτικά στοιχεία για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική παραγωγή.
Οι παρεμβάσεις που προτείνονται για τους κλάδους του πρωτογενή τομέα αναφέρονται στη βελτίωση της όλης παραγωγικής διαδικασίας των κλάδων, που συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της πρόσβασης των προϊόντων στην αγορά και στις δυνατότητες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους.
Παρακαλείται κάθε ενδιαφερόμενος, λόγω της σπουδαιότητας που παρουσιάζει ο αγροτικός τομέας για την Περιφέρειά μας και προκειμένου να διεξαχθεί ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με σκοπό τη χάραξη και αποτύπωση της Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής, να μας στείλει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του επί του κειμένου καθώς και προτάσεις σε μέτρα και έργα υποδομών που απαιτούνται για τη βελτίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Μετά την οριστική ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης, που θα προσδιορίσει τα επιλεγμένα προϊόντα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα προχωρήσει στη τελική διαμόρφωση του καλλιεργητικού σχεδίου της, όπου θα αποσαφηνίζονται οι ποσότητες των καλλιεργούμενων προϊόντων ανά Περιφερειακή Ενότητα, το κόστος υποδομών καθώς και οι υπηρεσίες και οργανισμοί του δημοσίου που θα στηρίξουν το «Καλάθι των Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
Η συνισταμένη όλων των απόψεων από την ανοικτή διαβούλευση θα αποτελέσει την εισήγησή μας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει ποια προϊόντα θα συνθέσουν το «Καλάθι» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να εγκριθεί και να προωθηθεί με αξιώσεις στην ελληνική και διεθνή αγορά».
Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι 31 Μαϊου 2012 ηλεκτρονικά, στο email: d.efthimiadis@pkm.gov.gr ή εγγράφως, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στην Δ/νση Αλ.Παπαναστασίου 63, ΤΚ.54453.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.