Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τρέμουν το Λαό

Γράφει ο Χρονόπουλος Παναγιώτης
υποψ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές μέσα σε κλίμα λαικής κατακραυγής και απονομιμοποίησης του μνημονιακού καθεστώτος. Δεν μπορούσαν άλλο να πορεύονται παριστάνοντας ότι έχουν δήθεν τη λαική εντολή απο τη στιγμή που απροκάλυπτα τσαλαπάτησαν τη γνώμη, την άποψη και τους πόθους του λαού και της πατρίδας μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε κάθε ευκαιρία εξέφρασε την αντίθεσή της και την οργή της απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα, την τρόικα και τα μνημόνια. Στις διαδηλώσεις, τις πλατείες, τις παρελάσεις αλλά και μέσα από το καθημερινό ξεφωνητό απέναντι σε όλους αυτούς που ξεπουλάνε την πατρίδα μας και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας, τους νέους Εφιάλτες, τους εθνικούς μειοδότες.
Οι εκλογές γίνονται μέσα σε κλίμα εκβιασμών, ψεμμάτων και τρομοκρατικών διλημμάτων. Αυτό είναι που καθορίζει τον ειδικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών. Θα αποσπάσουν τη <<νομιμοποίηση>> που ζητούν για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο ή θα τιμωρηθούν και θα αντιμετωπίσουν την αδυναμία να φέρουν σε πέρας το καταστροφικό έργο τους; Αυτή η αγωνία είναι που τους καθιστά ευάλωτους αλλά και επικίνδυνους. Στο χέρι μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ανατροπής και διεξόδου, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πορεία της χώρας, με το λαό στο προσκήνιο.
Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ πολιτικό και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μέτωπο πάλης για πραγματική Δημοκρατία, για Ανεξαρτησία, για την οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας. Για την εκδίωξη της τρόικας, την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, την παύση πληρωμών του χρέους και την τοποθέτηση των αναγκών της κοινωνίας στο επίκεντρο. Για να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα μας με μια νέα διεθνή αυτοδύναμη θέση ανατρέποντας την πορεία μετατροπής της σε αποικία της γερμανικής Ευρωπαικής ένωσης.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και πολύ περισσότερο οι δυνάμεις της αριστεράς είναι ότι το ζητούμενο δεν είναι η καταγραφή και η θέση κάθε κομματικού σχηματισμού ξεχωριστά όταν ο λαός είναι αντιμέτωπος με την εξόντωση, γιατί δεν υπάρχει για κανέναν θέση κάτω από τον ήλιο μιας διαλυμένης χώρας.
Η μάχη να δοθεί. Να μην πάει ούτε μια ψήφος στο μνημονιακό μπλοκ. Να μη στηρίξει κανείς αυτούς που υπέγραψαν την καταδίκη του. Να τιμωρηθούν οι υπηρέτες της τρόικας και να μην ενδυναμωθούν οι διάφορες κρυπτο-μνημονιακές, μισο-μνημονιακές αλλά και ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές δυνάμεις που ετοιμάζονται να αποτελέσουν εφεδρείες διαχείρισης και καταστολής.
Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ επειδή στέκεται ενάντια στο μνημονιακό τόξο, επειδη τοποθετήθηκε υπερ της μη αναγνώρισης και κατάργησης μνημονίων για μια διαφορετική πορεία του λαού και της χώρας. Επειδή από όσες δυνάμεις δεν ανήκουν στο μνημονιακό μπλοκ είναι η πιο ενωτική συσπείρωση, επειδή στάθηκε κοντά στα κινήματα της περιόδου χωρίς να τα κριτικάρει αφ υψηλού και να τα θεωρεί κομματική του ιδιοκτησία. Επειδή δίνει δυνατότητα ανοιχτής συνεργασίας με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα επιδιώξουν τη σωτηρία και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τη νέα κατοχή.
Κατανοούμε τις επιφυλάξεις και ενστάσεις που αρκετός κόσμος εκφράζει για το σύνολο των αριστερών σχηματισμών. Διανύουμε μια ρευστή εποχή και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες καταστάσεις, ούτε μαγικά ραβδάκια και έτοιμες λύσεις. Πρέπει όμως να ληφθούν υπόψιν κριτήρια σαν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, που να παίρνουν σοβαρά υπόψη την επόμενη μέρα και τις δυνατότητες που ανοίγονται για μια Νέα Μεταπολίτευση, αυτήν του λαού.
Να μαυριστούν τα κόμματα της τρόικας, οι προδότες της πατρίδας μας. Να αλλάξει πορεία η χώρας μας. Πραγματική Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Απελευθέρωση. Έξω από τις ράγες του σάπιου πολιτικού συστήματος, να δημιουργηθεί την επόμενη μέρα ένα πλατύ μέτωπο που θα σαρώσει τρόικα, μνημόνια θα καταπνίξει τους ντόπιους υπηρέτες τους και θα ξεκινήσει την ανοικοδόμηση για τη Διέξοδο της χώρας. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη. Μια Ελλάδα ανεξάρτητη, χωρίς τρόικες κα μνημόνια με το λαό να ορίζει τις τύχες του. Για μια ευρώπη χωρίς τη γερμανοκρατούμενη ευρωπαική ένωση.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.