Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Συνάντηση Λούκας Κατσέλη με Βασίλη Κορκίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη και την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κα Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και συζήτησε με την κα Κατσέλη τις προτάσεις του κόμματός της. Πιο συγκεκριμένα, η κα Κατσέλη, αφού ανέλυσε τους λόγους που την οδήγησαν στη δημιουργία νέου κόμματος, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μπει ανάχωμα σε αυτό το μίγμα πολιτικής που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την Ελλάδα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αποσταθεροποίηση της οικονομίας αποσταθεροποίησε και την κοινωνία και τους πολιτικούς σχηματισμούς και ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί δημοσιονομική πολιτική χωρίς κοινωνικό ανασχηματισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα: την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδοτική απροθυμία των τραπεζών, την ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την επιβολή δρακόντειων ποινών στους οφειλέτες προς το Δημόσιο, το παρεμπόριο, την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας και τη βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων. Η Πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη ένταξης του εμπορίου στον αναπτυξιακό νόμο καθώς και στην λήψη μέτρων για τον περιορισμό του παραεμπορίου.
Η κα Κατσέλη προέβλεψε ότι οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για τη χώρα και ότι διαγράφεται ορατός ο κίνδυνος να μπούμε σε πολιτική αστάθεια με περαιτέρω αύξηση της ύφεσης, η οποία μπορεί να φτάσει το 6-7%. Επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα της μείωσης των συντάξεων και του περιορισμού της αγοραστικής δύναμης, όπως επίσης της απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται συνεχώς – αγγίζοντας περίπου 250 δις - γεγονός που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εσωτερική στάση πληρωμών των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αδυναμία εξυπηρέτησης χρέους, ακόμη και μετά το PSI.
Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας από την πλευρά της διατύπωσε σαφείς προτάσεις όπως: την επέκταση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων, την αξιοποίηση του εθνικού αποθεματικού απροβλέπτων, την κατάθεση κοινωνικού τιμολογίου – ομόλογα φυσικών προσώπων – ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Τέλος, υπήρξε συμφωνία για μία ευρύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο και την οικονομία και αναγνώρισαν και οι δύο πλευρές ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση πρέπει να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης, ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση. Εάν η Κοινωνική Συμφωνία μπει στη Βουλή θα επιδιώξει να μιλήσει με τους δανειστές και να επηρεάσει την κρίση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.