Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απάντηση Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε δημοσίευμα πολιτικού φορέα με τίτλο «Κομματική προπαγάνδα στα σχολεία»

Σε απάντηση του εν θέματι αναφερομένου σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας δε συμμερίζεται, αν όντως έχουν επισυμβεί τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα σε σχολείο της ζώνης ευθύνης της, τη στάση εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο εκπ/κος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι δημόσιος υπάλληλος και ως εκ τούτου οφείλει να έχει ορθή παιδαγωγική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές του και διέπεται από τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Τούτο σημαίνει ότι επιβάλλεται να μην εκδηλώνει ούτε και να διαδίδει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τις πολιτικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του. [ Σύνταγμα άρθρο 29 παρ. 3, Ν. 1735/87 άρθρο 18, παρ.2 (ΦΕΚ 195Α’), Ν. 3528/07 άρθρο 7]. Επειδή ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ευαίσθητος, εφόσον ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η Υπηρεσία μας θα διερευνήσει το εν λόγω περιστατικό για να διαπιστώσει αν πράγματι επισυνέβη εντός του σχολικού χώρου.

5 σχόλια:

  1. ειστε σοβαροί???αν πήγαν επίσκεψη σε σχολείο μεταναστών,ή κάνουν συζήτηση για το ρατσισμό αυτό είναι κακό???θα επιτρέψετε σε μισάνθρωπους όπως οι χρυσαυγίτες να καθορίζουν πώς θα σκεφτόμαστε και τη θα λέμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση "νομιμοποιεί" με την ανακοίνωσή της τη "χρυσή αυγή" και απαντά στις γενικολογίες και τη λάσπη, αντί να υπερασπιστεί το δημοκρατικό ρόλο του σχολείου.

    ας είμαστε πιο προσεκτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο ειναι να μελετουν οι ανωνυμοι επισταμενα το κειμενο.Ο ρατσισμος ειναιαντικειμενο διδασκαλιας.Εμεις αναφερομαστε σε ιδεολογικες,πολιτικες,θρησκευτικες πεποιθησεις των διδασκοντων που δεν επιτρεπεται να γινονται αντικειμενο διδασκαλιας.Οφειλετε να γνωριζετε οτι η Υπερεσια μας εδωσε σχετικη αδεια για επισκεψη στο Σχολειο των μεταναστων. Με σεβασμο στους αναγνωστες Γεωργιος Κωνσταντινιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ανακοίνωση της δευτεροβάθμιας "απαντά" σε ένα κακογραμμένο, ανώνυμο και γεμάτο κομματική και προσωπική εμπάθεια κείμενο.

    ο θεσμικός ρόλος ενός Δ/ντή Δ/θμιας είναι, νομίζουμε, η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και εκπαιδευτικού από τέτοιου χαμηλού επιπέδου παρεμβάσεις.

    ας είναι πιο προσεκτικοί οι αυτόκλητοι τιμητές της "χρυσής αυγής" για όσα γράφουν δημόσια...

    και ας κρατήσουμε αποστάσεις, εφόσον, βέβαια, διερευνήσουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο δ/ντής δεν μπορεί να απαντά σε κάθε λασπολόγο, πολύ περισσότερο σε νεοναζιστές! η τακτική των ίσων αποστάσεων ευνοεί τελικά τους δολοφόνους της "χρυσής αυγής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.