Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα: «Αναστολή εφαρμογής του μέτρου της προφυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο»

Τις τελευταίες ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας σύλληψη υπερήλικα επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το Δημόσιο. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις πολιτών, που κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή φαίνεται ότι χρωστούν, ενώ διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο με δικαστικές προσφυγές πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που οφείλουν.  Τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται από κρατική αμέλεια ή ανοχή, χωρίς να τιμωρείται κανένας δικαστικός ή δημόσιος λειτουργός.  Είναι αυτονόητο, ότι τέτοιου είδους ενέργειες ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα του μέτρου για αποτροπή και συμμόρφωση των φοροφυγάδων.
Γι’ αυτό κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:
Σκοπεύετε να αναστείλετε την εφαρμογή του μέτρου της προφυλάκισης για τους ανωτέρω οφειλέτες, έως ότου το Δημόσιο εφαρμόσει τους νόμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.