Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Β.Α Χαλκιδική κινδυνεύει να κάψει την τουριστική της σεζόν... Ακούει κανείς;

Εικόνες "κράχτης"
για τον τουρισμό μας...
Από την ημέρα που έγιναν τα όσα έγιναν στην Ιερισσό, έχουμε δει και ακούσει ένα σωρό δικαιολογίες από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην κατάλυση των δημοκρατικών μας αρχών. Το γνωρίζαμε βέβαια και το λέγαμε πάρα πολλές φορές, μέσα από τα κείμενα μας, ότι αυτά τα εξτρεμιστικά στοιχεία, έχουν τόσο καλή σχέση με τη δημοκρατία, ανάλογη με τη σχέση που έχουν με την τρέχουσα και επικαιροποιημένη επιστημονικά και τεχνολογικά μεταλλευτική δραστηριότητα. Είναι δηλαδή μια ξεκάθαρη σχέση μίσους. Ότι νιώθουν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, το ίδιο νιώθουν για τη δημοκρατία.

Από εκεί και πέρα μας εμφανίζονται ως αγωνιστές..., όπως επίσης ως «σωτήρες» και «υπερασπιστές» του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της περιοχής. Επιτρέψτε μας την έκφραση, «καλοδουλεμένα παραμύθια». Η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυς.
Έχουν αναλογιστεί πόσο κακό έκαναν στη ΒΑ Χαλκιδική τα επεισόδια της Μαύρης Παρασκευής ενόψει της έναρξης της τουριστικής μας σεζόν; Έχουν σκεφτεί τις δεύτερες σκέψεις, που κάνουν ήδη τουριστικοί πράκτορες του εσωτερικού και του εξωτερικού; Νομίζουν ότι αυτά τα επεισόδια περνούν απαρατήρητα; Δεν προκαλούν κανένα σοβαρό αντίκτυπο; Πιστεύουν ότι δεν είναι ικανά για να εκδώσουν «απαγορευτικό» για όσα ταξιδιωτικά πακέτα έχουν συμπεριλάβει την Ουρανούπολη, τα Ν.Ρόδα, την Ιερισσό, την Αμουλιανή και αντίστοιχες κρουαζιέρες περιμετρικά του Αγίου Όρους; Έχουν αναλογιστεί ότι αν συνεχιστούν αυτές οι προβοκάτσιες και απομονωθεί τουριστικά κατά την καλοκαιρινή σεζόν η περιοχή μας, τι χτύπημα θα προκαλέσει στην τοπική μας οικονομία; Τι ανεπανόρθωτα πλήγματα θα επιφέρουν στους επαγγελματίες της περιοχής και ιδιαίτερα του τουρισμού;
Εκτός, εάν αυτό είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που επιθυμούν οι κοτζαμπάσηδες για τον τόπο. Η ΒΑ Χαλκιδική να αποτελέσει άλλου είδους πόλο έλξης «προσκυνηματικού τουρισμού». Να γίνει πόλος έλξης εξτρεμιστικών στοιχείων, οι οποίοι αντί για κεριά στο Άγιον Όρος, θα ανάβουν βόμβες μολότοφ και θα τις εκτοξεύουν όπου αυτοί κρίνουν σκόπιμο. Να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα και να σπάνε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες έτσι για εκτόνωση...
Αν είναι αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύονται για τον τόπο να το πουν ευθέως και δημοσίως. Αν είναι να διώξουμε τα οργανωμένα γκρουπ Ρώσων, Βαλκάνιων, Ευρωπαίων και άλλων τουριστών απʼ όλα τα μέρη της γης, που έρχονταν μέχρι και σήμερα για να απολαύσουν τις αναρίθμητες ομορφιές του τόπου και στη θέση τους να φέρουμε τους αναρχοαυτόνομους...
Η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Χαλκιδικής, ο συνδικαλιστικός φορέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι επαγγελματίες καταστημάτων μαζικής εστίασης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Όλοι. Να ενημερωθούν σχετικά και να καταθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις προτάσεις τους.
Αν αυτή είναι η πλέον σοβαρή πρόταση, που έχουν να κάνουν οι «σωτήρες» του τόπου, μέσα σε αυτήν την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε, να το μάθουμε επιτέλους. Τώρα. Για να ξέρουμε τουλάχιστον, ότι τα δάκρυα που θα προκληθούν στο άμεσο μέλλον από τα όποια καπνογόνα και δακρυγόνα, θα τσούζουν λιγότερο από τα άλλα δάκρυα της κατάντιας που θα βρει τον τόπο.
Γιατί αυτές οι εικόνες βαριάς παρακαταθήκης για το τουριστικό προφίλ του τόπου δε μπορούν να διασκεδαστούν με ευφάνταστα χιουμοριστικά κείμενα ούτε βέβαια με δικηγορίστικες πρωτοβουλίες που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τα ανομιμοποίητα...

2 σχόλια:

  1. Πολυ μελο πολιτη Αριστοτελη το ποιηματακι σου αλλα δεν πιανει. Οι τουριστες που δε θα ερθουν δε θα ειναι λογω των μολοτωφ , αλλα λογω των τοξικων και της περιβαλλοντικης ρυπανσης. Για δες και το Στρατωνι?" Σφιζει" απο τουρισμο κι ας εχει θαλασσα χαχα!. Προσπαθειτε να συμμαζεψετε τ ασυμμαζευτα. Το θαψατε μονοι σας τον τοπο σας , κριμα γιατι ητανε ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ(ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ)ΧΡΥΣΟΣ:ΤΩΡΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ!ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ! ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΘΑ ΣΦΥΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΥΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΛΑΣΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.