Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς


Το μικρό εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου απέχει 3-4 χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς. Δεν είναι ούτε ιδιαίτερα γνωστό, ούτε είναι τοποθετημένο σε υπέροχη φύση μέσα στα βουνά ή με απέραντη θέα, αλλά ούτε και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό. Και το σημαντικότερο; Δεν υπόσχεται θαύματα.... Είναι ένας απλός, μικρός, ταπεινός, θρησκευτικός λατρευτικός χώρος που προσφέρει την αναγκαία απομόνωση και ησυχία που όλοι έχουμε ανάγκη. Τέτοιες Άγιες ημέρες, οι περισσότεροι από εμάς αποζητούμε την ηρεμία, την απομόνωση, την περισυλλογή, για να γαληνέψουν οι "ταραγμένες μας" ψυχές, από τα τρελά που ζούμε σήμερα. Υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστα παρόμοια μέρη στην πατρίδα μας σαν τον Άγιο Νεκτάριο Κιλκίς. Ψάξτε τα, ανακαλύψτε τα. Επισκεφτείτε τα μόνοι, με το σύντροφο, το παιδί, ή το φίλο σας. Σιωπήστε για λίγο εσείς και η παρέα σας. Μη μιλήσετε. Αν θέλετε μόνο σκεφτείτε, η αν νιώσετε την ανάγκη προσευχηθείτε. Κάντε μια "ανασκόπηση" για το τι λάθη κάνατε, ποιους πικράνατε, ή αδικήσατε ηθελημένα ή όχι. Ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό... Αν έχετε το κουράγιο ή τη δύναμη, ζητήστε τους συγνώμη. Είναι σίγουρο, ότι όχι μόνο δεν θα "πέσετε στα μάτια τους", αλλά αντίθετα θα σας αγκαλιάσουν και θα ζητήσουν και αυτοί συγνώμη !! Οι συμβολικές "εξελίξεις" των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν είναι καθόλου τυχαίες: Προδοσία, Σταύρωση, Θάνατος, Ανάσταση. Ας γίνουν μάθημα γνώσης και ελπίδας, στη ίδια μας τη ζωή. Καλό Πάσχα !!

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.