Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού «Ευ δημιουργείν»

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Χορού και Ρυθμικής διοργανώνουν και παρουσιάζουν τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού «Ευ δημιουργείν» στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9).
Διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας, έχει πρωταρχικά παιδευτικό χαρακτήρα, με κύριο σκοπό να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσης του χορού στην Ελλάδα, ενώ η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες και καθηγητές χορού. Η φετινή σύνθεση της επιτροπής αποτελείται από την κ. Μαρία Ανθυμίδου, την κ. Έφη Καρακώστα και τον κ. Άγγελο Χατζή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους τρεις πρώτους διακριθέντες έχουν εξασφαλισθεί αντίστοιχες υποτροφίες για το Λιβόρνο της Ιταλίας.
Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκαοχτώ (18) Σχολές Χορού από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τον Βόλο και την Άρτα.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι Σχολές Χορού:«Χοροχώρος»,«Μελίνα Τροιζή», «Χορός-Κίνηση», «Φιλλύς Μάντζιαρη», «Full Out», «Fouette», «Μάχη Αγγελούλη», «Κέντρο Τέχνης Σύνθεση», «Dance Academy», «Καλλιόπη Σπύρου», «Άλκηστις Μακροπούλου», «Έλενα Καλφοπούλου», «Έκφραση & Δημιουργία», «Dance Art Natalie», «Αναστασία Δεληγιάννη», «Χαλικιά», «L’ essence du ballet» και η Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου θα γίνουν οι ημιτελικοί παρουσία μόνον των διαγωνιζομένων και την Κυριακή 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, ο οποίος θα είναι ανοικτός στο κοινό.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 4 Μαΐου 2012
Ώρα 15:00: Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί – Απονομή Αναμνηστικών
Ώρα 16:00 – 21:00: Α΄ φάση ημιτελικού
Σάββατο 5 Μαΐου 2012
Ώρα 12:30 – 20:00: Β΄ φάση ημιτελικού
Κυριακή 6 Μαΐου 2012
Ώρα 10:00: Τελικός ανοικτός για το κοινό (Τιμή Εισόδου 3€)
Ώρα 16:00: Τελετή λήξης – Απονομή Βραβείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.