Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ομιλίες Σοφίας Καλαντίδου και Γιάννη Φαχουρίδη στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ειρήνης στις 27 Απριλίου 2012

Ομιλία Σοφίας Καλαντίδου
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,
Είναι οι πρώτες εκλογές που τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και άλλα που είτε τους έκαναν πλάτες ή που ξεφύτρωσαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές μέσα απ’ αυτά, για πρώτη φορά δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις. Δεν είναι μόνο η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου που κουρελιάζει τις υποσχέσεις τους.
ΤΩΡΑ, ξέρουμε, ξέρουν πια όλοι, με ακρίβεια, τι θα κάνουν μετά τις εκλογές. Κανείς, μα κανείς, δεν θα δικαιολογείται να πει ότι εξαπατήθηκε, ότι προδόθηκε μετά τις εκλογές.
Όλα όσα θα κάνει η νέα κυβέρνηση, όποια κι’ αν είναι, είναι αποφασισμένα,

συμφωνημένα, υπογεγραμμένα στα μνημόνια και τους νόμους που άλλοι έχουν ψηφίσει (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ), και άλλοι δηλώνουν ότι δεν τους αρέσουν αλλά θα τα σεβαστούν με μια υπόσχεση προσπάθειας αναδιαπραγμάτευσης (ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΔΗΜΑΡ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ) και πάντα με σεβασμό στα θεμέλια της αστικής πολιτικής που μας έφθασε μέχρι το αμήν : σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σεβασμό στις επιχειρήσεις και το δικαίωμα τους να κερδίζουν πάνω στη φτώχεια του λαού, σεβασμό στη κοινωνική συνοχή (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) μεταξύ των εργαζόμενων που δίνουν το αίμα τους και των καρχαριών του πλούτου που το πίνουν.
Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια νέα, πολύ χειρότερη κόλαση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους νέους και τις γυναίκες.
Eμπιστευθείτε κι’ αυτή την εκτίμηση του ΚΚΕ, έστω κι’ αν δεν συμφωνείτε μαζί του . Δεν έπεσε ποτέ έξω, δεν κορόιδεψε το λαό.
Το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κόλαση για τους λαούς, όταν όλοι, μα όλοι οι άλλοι, δεξιοί, κεντρώοι και αριστερούτσικοι, έταζαν χρυσά κουτάλια και ψήφιζαν τη συμφωνία του Μάαστριχτ. Μια συμφωνία του 1992 που προβλέπει όσα ζούμε σήμερα, δεν έγινε κατορθωτό να εφαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα, γιατί εδώ, παρά τις αδυναμίες του είχαμε δυνατότερο κίνημα από την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί υπήρχε πιο δυνατό και ανυποχώρητο ΚΚΕ. Και σήμερα βρήκαν την ευκαιρία της καπιταλιστικής κρίσης να την εφαρμόσουν ολοκληρωτικά.
Το ΚΚΕ δικαιώθηκε γιατί έλεγε ότι οι επιδοτήσεις της ΕΕ καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα ξεκληρίσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους με βαριές συνέπειες για την οικονομία της πατρίδας μας ενώ εξυπηρετούνται τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.
Το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν μέσα στους πανηγυρισμούς για την οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων προέβλεπε από ότι έρχεται κρίση και ότι όλα τα αγαθά της ανάπτυξης θα μείνουν στις τσέπες των λίγων ενώ των πολλών θα αδειάσουν.
Το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι η κρίση δεν είναι μόνο υπόθεση κάποιων «λαμόγιων» που τα έφαγαν. Δεν είναι κρίση χρέους ή των τραπεζών. Βέβαια υπάρχουν κι’ αυτά, είναι πολλά και ευδοκιμούν μέσα στις αυλές των κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά η κρίση είναι κάτι άλλο από τα λαμόγια, είναι η γενικευμένη σαπίλα του καπιταλισμού. Την προανήγγειλαν τα τεράστια καπιταλιστικά κέρδη των προηγούμενων χρόνων που φούσκωσαν, έσκασαν και τώρα καταστρέφουν παραγωγικές δυνάμεις, φέρνουν χρέη, ανεργία, κλεισίματα επιχειρήσεων, φτώχεια και εξαθλίωση για να γίνουν πάλι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις. Να γιατί η κρίση βασιλεύει και εκεί που δεν υπάρχουν τόσα λαμόγια, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη Κίνα, ξεκινά, τελευταία.
Το χρέος είναι αποτέλεσμα της κρίσης, όχι αιτία. Δημιουργείται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, αυξάνεται στην κρίση, διογκώθηκε στην Ελλάδα.. από την συμμετοχή στην ΕΕ …. Τις ΝΑΤΟ ικές δαπάνες τις φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους βιομηχάνους εφοπλιστές .
Το ΚΚΕ
Δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι με το 1ο μνημόνιο, δεν σταματάνε τα μέτρα, θα έρθουν κι’ άλλα. Και ήρθαν οι εφαρμοστικοί νόμοι, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήρθε το 2ο μνημόνιο.
Ακόμα και τώρα, μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης, μέσα στο καπνό των διλημμάτων και των προεκλογικών εξαγγελιών ,και των εκβιαστικών διλλημάτων για πτώχευση και χάος παίρνονται μέτρα. Ο λαός πτώχευσε και πτωχεύει ανεξέλεγκτα. Δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα. Θα παίρνονται νέα κάθε φορά που κινδυνεύει η κερδοφορία και η διαβόητη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ισχύουν για πάντα χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα σημαδέψουν όχι μόνο τη δική μας γενιά αλλά όλες τις επόμενες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και βάλε.
Μνημόνιο 1 κ 2 δανειακή σύμβαση , εφαρμοστικοί νόμοι, μέτρα, αποτελούν μια πολύπρακτη τραγωδία που καταρχήν φτάνει μέχρι το 2042, στα πλαίσια της οποίας θα κλιμακώνεται από μήνα σε μήνα , από τρίμηνο σε τρίμηνο, η επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου.
Το νέο δάνειο ύψους 109 δις Ε θα δίνεται κατά μήνα και αφού πρώτα θα υλοποιούνται τα βάρβαρα μέτρα που έχουν αποφασίσει. Προσέξτε όμως τα παρακάτω που ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ άλλα και όσοι συμφώνησαν
Δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή των όρων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πιστωτών. Και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο , αθέτηση κάποιων όρων της σύμβασης προβλέπεται κατάσχεση περιουσίας κινητής και ακίνητης, ακόμα και τα έσοδα του δημοσίου από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας.
Οι πόροι – χρήματα της δανειακής σύμβασης αξιοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας- κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Όλα τα έσοδα του κράτους έχουν προτεραιότητα όχι μισθούς και συντάξεις αλλά τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την δανειακή σύμβαση.
Ας μας πει οκ. Σαμαράς και ο κ.Τσίπρας πως θα διαπραγματευτούν στο πλαίσιο της ΕΕ το οποίο δεν το αμφισβητούν στο ελάχιστο
Ας μας πουν οι φιλοΕΕ πως θα βελτιωθεί η ζωή του λαού με την τήρηση των συμφωνηθέντων
Θα πούμε ΝΑΙ στη σφαγή που έρχεται η ΣΤΟΠ.
Η απάντηση θα καταγραφεί στους αγώνες για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στη ψήφο του λαού σ’ αυτές τις εκλογές.
Η κάλπη θα δείξει αν ο λαός, τώρα πια γνωρίζοντας θα αυτοκτονήσει και θα δολοφονήσει τα παιδιά του, ή θα ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία της αντεπίθεσης του.
Με τη ψήφο μας μπορούμε να παρεμποδίσουμε, αναστείλουμε βάρβαρα μέτρα .Ενισχυμένο ΚΚΕ στην κάλπη ,σημαίνει δυνατός λαός.
Συμφέρει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατούν τον λαό ότι αν δεν προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας η ισχυρής συνεργασίας, τότε μας περιμένει χάος. Το χάος το έφερε η πολιτική τους τόσα χρόνια….
Τρομοκρατούνε με ακυβερνησία αυτοί που έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις τις έχουν έτοιμες.. αυτοδυναμία, συνεργασία δοκιμασμένη ΠΑΣΟΚ ΝΔ, κεντροδεξιά ,κεντροαριστερά με όσους δηλώνουν υπέρ του μονόδρομου της ΕΕ, αρκεί να μην θιχτεί το σύστημα, αρκεί να μην κινδυνέψουν τα κέρδη των αφεντικών τους, από την οργανωμένη αντίσταση του λαού.
Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν δεν είναι για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Ο λαός είναι ήδη σε χρεοκοπία. Τα μέτρα τα παίρνουν για να βγει αλώβητο το κεφαλαίο από την κρίση.
Τα νέα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση θα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα.
Νέα εκτόξευση της ήδη άγριας ανεργίας με τους άνεργους που σήμερα φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο, να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια.
Νέα σφαγή μισθών, χωρίς καμιά ασφάλεια, καμιά συλλογική σύμβαση, κανένα κανόνα που θα ξεκινάνε από τα 250 Ευρώ και θα φτάνουν τα 600.
Νέα χαράτσια και αυξήσεις φόρων για το λαό με ταυτόχρονη μείωση φόρων και εισφορών για το κεφάλαιο και την ανταγωνιστικότητα του.
Νέος ασφαλιστικός νόμος με νέα μείωση των συντάξεων και αύξηση του ορίου ηλικίας τέτοια που δεν θα μπορείς ποτέ να πάρεις σύνταξη και θα περιορίζεσαι στα επιδόματα πρόνοιας.
Θα ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στο Καιάδα τη νεολαία που μπροστά στη θηριώδη ανεργία και τους μισθούς των 400 Ευρώ, στρέφεται πάλι, 50 χρόνια μετά, στη μετανάστευση και τη ξενιτιά.
Θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους, πολλές ακόμα χιλιάδες μαγαζιά έχουν να κλείσουν από την αναδουλειά και την άγρια φορολογία.
Δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας. Συρρίκνωση και κλείσιμο μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων όπου τίποτα πια δεν είναι δωρεάν, έστω κι’ αν το πλήρωσες με τις εισφορές σου και τους φόρους σου. Φάρμακα μαϊμού κι’ αυτά αν έχεις να τα πληρώσεις. Συνθήκες υγείας τριτοκοσμικές με το λαό στη ψάθα.
Αποτελείωμα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, της τεχνικής εκπαίδευσης με τη παράδοση τους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με νέα αβάσταχτα οικονομικά βάρη για την οικογένεια, για να βγουν άνεργοι ή στη καλύτερη περίπτωση φθηνοί, μισοειδικευμένοι είλωτες στις ορέξεις των επιχειρήσεων.
Κι’ από την άλλη ιδιωτικοποιήσεις, όργιο ξεπουλήματος των όσων απέμειναν από το δημόσιο πλούτο, που γεννήθηκε από τον ιδρώτα και τους φόρους του λαού.
Σήμερα, το ξέρεις και δεν μπορείς να πεις ότι σε κορόϊδεψαν. Έχεις μεγάλη προσωπική ευθύνη για τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τα παιδιά σου. Με τη ψήφο σου δεν δηλώνεις απλά την προτίμηση σου σε ένα κόμμα κι’ από την επομένη των εκλογών η ζωή σου θα συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα. Αποφασίζεις αν θα αυτοκτονήσεις ή θα παλέψεις για να ζήσεις.
Μην παραδίνεσαι για μια ακόμα φορά στους εκβιασμούς και τα διλήμματα τους. Δεν σώζεις τίποτα παρά μόνο αυτούς που σε οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Τους δίνεις την άδεια να σε πετσοκόψουν κι’ άλλο.
Το χάος δεν είναι αν μας στραβοκοιτάξει η Ε.Ε. και τα μεγάλα συμφέροντα. Λαός ενωμένος, αποφασισμένος, με τα ηνία της εξουσίας και της οικονομίας στα χέρια μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
Το χάος είναι να παραδοθείς αμαχητί σε όσους λέγανε να μπούμε στην Ενωμένη Ευρώπη για να μη γίνουμε Βουλγαρία και σήμερα μας προστάζουν να γίνουμε Βουλγαρία σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
Το χάος δεν είναι η δραχμή ή το Ευρώ. Το χάος είναι να εξουσιοδοτήσεις, με τη ψήφο σου, τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σε πετσοκόβουν δίχως τέλος.
Μας λένε ότι το ΚΚΕ έχει μείνει στο προηγούμενο αιώνα, δεν έχει εκσυγχρονιστεί.
126 χρόνια μετά την 1η Μάη του Σικάγου
Είναι σύγχρονο προοδευτικό
η κατάργηση του 8ωρου, η μερική απασχόληση, η κατάργηση της προστασίας των συλλογικών συμβάσεων, οι μισθοί των 400 και οι συντάξεις των 300 Ευρώ, το επίδομα ανεργία των 360 Ευρώ,
είναι εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας
ο υποσιτισμός των μικρών παιδιών, οι χιλιάδες άστεγοι, οι εξαρτημένοι,
είναι εξέλιξη και ανάπτυξη
η κατάργηση της Εργατικής κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η μείωση της αγροτικής παραγωγής, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που χτίστηκε και λαϊκό ιδρώτα και αίμα,
είναι ταιριαστό με την εξέλιξη της επιστήμης τα πανάκριβα μαϊμού φάρμακα και τα ακριβά δημόσια νοσοκομεία, η πανάκριβη δημόσια παιδεία παραγωγής μισο – μορφωμένων δούλων,
είναι εκσυγχρονισμός, η πιθανότατη εμπλοκή της χώρας και του λαού μας σε θερμό πόλεμο στη περιοχή μας για την αναδιάταξη των οικονομικών συμφερόντων,
το ΚΚΕ δηλώνει «δογματικά» : συμφέρον της πατρίδας είναι ότι συμφέρει στο λαό και μόνο.
Συμφέρον της πατρίδας είναι να πάρει ο λαός τη τύχη του στα χέρια του, που λέει ο λόγος. Γιατί εμείς το εννοούμε και το λέμε : να πάρει την εξουσία ο λαός στα χέρια του.
Σε κάποιους καλόπιστους, αυτό φαντάζει μακρινό, ακατόρθωτο. Άλλοι πάλι το χλευάζουν, λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το σήμερα αλλά για το απώτερο μέλλον του σοσιαλισμού. Οι καλόπιστοι κάνουν λάθος, οι κακόπιστοι λένε ψέματα. Το ΚΚΕ είναι μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα προβάλλει την ανάγκη του αγώνα για να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι με τους εκμεταλλευτές τους.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ.
Όλα αυτά ήταν για το απώτερο μέλλον ή για το σήμερα, το τώρα;
ΝΑΙ, ένας διαρκής αγώνας που πρέπει να δυναμώσει και να πάρει φτερά και από το εκλογικό αποτέλεσμα στον οποίο οι κομμουνιστές δεν πήγαν μόνοι τους, δεν απέκλεισαν κανέναν, όπου κι’ αν πίστευε. Έδωσαν τα χέρια με δεκάδες χιλιάδες απλό εργατόκοσμο, ανέργους, γυναίκες και νέους.
Έτσι εμείς στο ΚΚΕ εννοούμε τη συνεργασία για την οποία κάποιοι μας κατηγορούν ότι δεν την αντέχουμε. Στις υποκριτικές προτάσεις φιλίας από τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε ξεκάθαρα και καθημερινά..
Για μας συνεργασία δεν είναι των κορυφών, των γραφείων, των συμφωνιών και τελικά των διαψεύσεων. Είναι η λαϊκή συμμαχία εργαζόμενων, ανέργων, μικρομεσαίων της πόλης, φτωχών αγροτών του χωριού, γυναικών και νεολαίας.
Μια συμμαχία, κάτω στη βάση, στο τόπο δουλειάς και μόρφωσης, στη λαϊκή γειτονιά, που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει αυτούς που σήμερα φαντάζουν παντοδύναμοι απλά γιατί ο λαός δεν έχει ακόμα καταλάβει τη τεράστια δύναμη του. Μια συμμαχία που δεν αρκείται σε αυταπάτες για ανθρώπινο καπιταλισμό και για μια αριστερή κυβερνητική διαχείριση που θα βάλει τέρμα στη κρίση χρέους.
Αλήθεια:
Πώς μπορεί να εκλεγεί η αριστερή κυβέρνηση (50 έδρες – μονοεδρικές)
Πώς μπορεί να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, σε βάρος των μονοπωλιακών συμφερόντων;
Πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μέσα στην Ε.Ε.
Μιλάει για διαχείριση αφού δεν θέτει θέμα ιδιοκτησίας και αλλαγής εξουσίας.
Θα δημιουργήσει απογοήτευση στο Λαό. Εμπειρία υπάρχει από άλλες χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία).
Είναι ο κ. Τσίπρας που έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι για να υπάρξει διάλογος και συνεργασία της Αριστεράς πρέπει να ηττηθεί πολιτικά το ΚΚΕ.
Είναι αυτοί που συνεργάζονται με τις άλλες δυνάμεις για να αποκλείσουν το ΠΑΜΕ.
Παλέψαμε, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κρατήσουμε έστω και το πιο ασήμαντο δικαίωμα όμως. χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, το λέμε : Για να βγει ο λαός από την κρίση, να κερδίσει ότι έχασε, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, προβάλει το θέμα της ιδιοκτησίας, της εξουσίας. Να αλλάξει η τάξη που είναι στην εξουσία. Και αυτό δεν θα γίνει εθελοντικά από την ελληνική πλουτοκρατία. Περάστε, πάρτε τα!
Να γιατί λέμε εργατική λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση, κοινωνικοποίηση, πανεθνικός κεντρικός σχεδιασμός, εργατικός έλεγχος. Θα είναι κενό γράμμα να κυβερνήσει μόνο του το ΚΚΕ ή σε συνεργασία με άλλα, ενώ στην οικονομία θα κυριαρχούν μονοπώλια, ενώ ο Λαός δεν είναι πρωταγωνιστής, υπερασπιστής των κατακτήσεων του, αλλά παραμένει απαθής παρατηρητής.
Όταν εμείς λέμε εργατική λαϊκή εξουσία εννοούμε σαφώς: φεύγουμε από ΕΕ, συγχρόνως διαγράφουμε μονομερώς το χρέος, ο λαός παίρνει τα κλειδιά στα χέρια του: καταργεί τους καπιταλιστές και κοινωνικοποιεί την καπιταλιστική, όχι ιδιωτική, ατομική ιδιοκτησία. Κοινωνικοποιεί όλον τον πλούτο. Γη, λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νερό…
Θα αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας, από το λαϊκό κίνημα, αλλά και το ίδιο το λαϊκό δυναμικό.
Ριζική αλλαγή δεν γίνεται αν δεν συγκρουστείς με την Ε.Ε. και με τα μονοπώλια που καταδυναστεύουν τη χώρα, εξουσιάζουν μέσα από το πολιτικό προσωπικό τους, τα κόμματα εξουσίας. Αν ο λαός δεν πάρει στα χέρια του εκτός από τις υπουργικές καρέκλες (που από μόνες τους δεν σημαίνουν τίποτα) και τα κλειδιά της οικονομίας, δηλ. τα κλειδιά της πραγματικής εξουσίας, τίποτα δεν γίνεται.
Φίλες και φίλοι, τι θα χάσουν, τι θα πάθουν οι εργάτες αν τα εργοστάσια γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία; τι θα πάθει ο άνεργος, ο νέος που μεταναστεύει; Να γιατί εμείς δεν απευθυνόμαστε γενικά σε
ψηφοφόρους και πολίτες, αλλά στους εργάτες, στους εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους.
Να γιατί, ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η λαϊκή ευθύνη, η ατομική ευθύνη όλων, που ρίχνει τελικά άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που είχε αποφασίσει. Δεν πρέπει να επικρατήσει το συναίσθημα της λογικής. Ο φόβος, από το συμφέρον το προσωπικό και της τάξης μας.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο της πόλης και φτωχό αγρότη, γυναίκα και νεολαίο.
Μας έχετε δοκιμάσει, ξέρετε, ότι δεν είπαμε ψέματα, δεν κοροϊδέψαμε.
Ξέρετε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.
Ξέρετε ότι και την επομένη των εκλογών θα είμαστε δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται.
Ξέρετε ότι τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στη υπηρεσία του λαού και όχι των αξιωμάτων.
Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και επιμέρους διαφωνίες του καθενός. Τις συζητάμε. Μα σήμερα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης.
σήμερα και αύριο οι αγώνες, η ανατροπή, η ευημερία του λαού, χρειάζεται ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε ΚΚΕ.
Είναι στο χέρι σας να το δυναμώσετε, να δυναμώσετε τον αγώνα και την ελπίδα του λαού. Είναι στο χέρι σας να τσακίσετε πραγματικά και να φοβίσετε ευρωπαίους και Έλληνες εκμεταλλευτές.
Μη σκορπίσετε την ψήφο σας δεξια και αριστερα
Δώστε δύναμη στη δύναμή σας
Ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός.

Ομιλία Γιάννη ΦαχουρίδηΣυναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι
Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη και πρέπει να ξέρουμε ότι θα κληθούμε να αποφασίσουμε με την ψήφο μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας εντείνονται. Οι εργαζόμενοι βλέπουν να τους αφαιρούνται κατακτήσεις όπως το Οκτάωρο και να καθιερώνονται η μερική απασχόληση, να ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και να αφαιρούνται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και κοινωνικές παροχές στην υγεία και στην παιδεία. Η ανεργία έγινε πραγματική μάστιγα και όσοι έχουν ακόμη δουλειά, εργάζονται σε συνθήκες που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι αγρότες μας οδηγούνται σε ξεριζωμό από την γη τους, εξαιτίας της εφαρμοσμένης αντιαγροτικής πολιτικής που επιβάλλει η Ε.Ε. και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν και συμβιβάζονται με αυτή, θεωρώντας την μονόδρομο.
Οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες αντιμετωπίζουν ασφυκτικά προβλήματα, οι νέοι δεν έχουν επαγγελματικές διεξόδους, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια με τις συντάξεις πείνας που παίρνουν.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απάνθρωπη πολιτική που δεν έχει προηγούμενο, μια πολιτική που έχει να δώσει τόσα πολλά για τους λίγους και τόσα λίγα για τους πολλούς.
Την περιγραφόμενη κατάσταση λίγο ή πολύ την βιώνουμε όλοι μας. Ο κάθε ένας από εμάς βιώνει καθημερινά τις βάρβαρες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης μέσα στο περιβάλλον εργασίας και μέσα στις οικογένειές μας.
Αυτές οι επιπτώσεις είναι απόρροια μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Πολιτικής που εφαρμόστηκε με συνέπεια από τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, που γιγάντωσε τα μονοπώλια σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Αγαπητοί συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι
Το καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, γι αυτό έχει σαπίσει και το πολιτικό του προσωπικό. Δεν διορθώνεται, δεν γίνεται πιο ανθρώπινο. Πρέπει να ανατραπεί. Έρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, αυτοδύναμη, ή συνεργασίας, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή.
Μια είναι η επιλογή για το λαό: ή ανατροπή, ή χειρότερη εξαθλίωση.
Το μεγαλύτερο μέρος του λαού έχει ήδη χρεοκοπήσει. Μας περιμένουν χειρότερες μέρες, συνθήκες του 19ου αιώνα, αν δεν τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μας έλεγε εδώ και χρόνια ότι έρχεται καπιταλιστική κρίση, μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, όταν τα άλλα κόμματα έλεγαν ότι πρόκειται για «κρίση χρέους», ή κρίση τάχα που οφείλεται μόνο σε κάποιους διεφθαρμένους πολιτικούς.
Είναι το κόμμα που αποκάλυψε τον χαρακτήρα της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Τα άλλα κόμματα πρέπει να απολογηθούν γιατί εξαπάτησαν τον λαό ότι με την ΕΕ θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, ότι μέσα στην ΕΕ θα ερχόταν η σύγκλιση των οικονομικών και των λαϊκών εισοδημάτων, ότι η ΕΕ θα γινόταν των λαών.
Σας καλώ να αξιοποιήσετε την πείρα σας. Ο πόλεμος ενάντια στον λαό δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν δημιούργησαν το χρέος και τα ελλείμματα. Δεν χρωστάνε ούτε ένα Ευρώ. Αντίθετα τους χρωστάνε τα πάντα.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος διεξόδου.
Φυσικά δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό έχει θυσίες, που όμως οδηγούν στο ξέφωτο. Και είναι λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί, αν δεν βάλει ο ίδιος τέλος.
Αγαπητοί μου συναγωνιστές.
Μας λένε ψέματα τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι αρκεί να βγει από τις κάλπες μια «προοδευτική κυβέρνηση» για να αλλάξει η μοίρα μας.
Αποπροσανατολίζουν τα κόμματα που κάνουν λόγο για «αντιμνημονιακή» ή «αντικατοχική» κυβέρνηση.
Αλλαγές υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμμάτων δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αν δεν γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και που βρίσκεται στα χέρια των λίγων.
Δεν υπάρχουν λύσεις που να ευνοούν και τα μονοπώλια και τον λαό. Σε καμία χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί.
Ας μην επιτρέψουμε να μας τρομοκρατούν άλλο. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ. Μας έλεγε την αλήθεια. Η πολιτική του επιβεβαιώθηκε. Να μην σκορπίσουμε την ψήφο μας δεξιά ή αριστερά.
Σας καλώ από καρδιάς:
Ψηφίστε ΚΚΕ έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του.
Επιτέλους, «ας φέρουμε τα πάνω κάτω»



6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ .... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιοθηκατε...κλπ,κλπ,κλπκαι ποια ειναι η αυριανη προταση εξουσιας για την χωρα γιατι καποιος πρεπει να κυβερνησει για να γινουν αυτα που λετε εκτος εαν πιστευεται σε μια επανασταση-εξεγερση του λαου,που και προς αυτη την καταυθυνση τιποτα δεν εχετε κανει.Καλα τα παραμυθια με τους δρακους ...καλα τα μπλα,μπλα,που τα καταφερνετε...ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΩΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαϊκή Εξουσία με Λαϊκή Οικονομία, αυτό είναι η πρόταση και δεν γίνεται ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον Συριζα κλπ κόμματα. Δυστυχώς δεν υπαρχουν δυνάμεις σήμερα που να θέλουν ανατροπή των μονοπωλίων, Τί να κάνουμε; Αν το πάρουν απόφαση, τα ξαναλέμε, μέχρι τότε δυνατό ΚΚΕ!

      Διαγραφή
  4. Όσο υψηλότερο θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ τόσο ισχυρότερη θάναι η Ελλάδα και τόσο σαφέστατο θα είναι το μήνυμα στους λαούς της Νότια Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.