Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο.Τ.Α.» στην Κύπρο από την NOTESIS

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «29+1» το οποίο κινείται σε δύο θεματικούς άξονες. Ο πρώτος απευθύνεται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο δεύτερος στα Συνεργατικά Ιδρύματα, περιλαμβάνοντας 29 προγραμματισμένα προγράμματα κατάρτισης και μία ημερίδα παρουσίασης & αξιολόγησης των αποτελεσμάτων στο τέλος της χρονιάς.
Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.», με τη διοργάνωση του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τίτλο «οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.» -που υλοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia και το οποίο παρακολούθησαν 30 Πρόεδροι, Γραμματείς και Λογιστικοί Λειτουργοί Κοινοτικών Συμβουλίων.
Το πρόγραμμα υπήρξε «προϊόν» 3μηνης προετοιμασίας -σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία- και καταρχήν παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας στις απολογιστικές εκθέσεις της τελευταίας 5ετίας, που αφορούσαν την οικονομική διαχείριση των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.
Δόθηκαν από τον εισηγητή συμβουλές επί των παρατηρήσεων, προτάθηκαν πρακτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα πρότυπα ενιαία «σχέδια» προϋπολογισμού, απολογισμού και αναθεωρημένων λογαριασμών.
Ακολούθησε ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση στο πρότυπο λογιστικό πρόγραμμα για την ορθή διαχείριση του βιβλίου ταμείου, των τρεχούμενων τραπεζικών λογαριασμών, για την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής και παραδόθηκε σε κάθε εκπαιδευόμενο βιβλίο με αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των λογαριασμών εσόδων-εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.