Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία στη χώρα εκτός της Αθήνας και του Πειραιά

Κλειστά θα μείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από εκείνους της Αττικής και του Πειραιά, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων.
Ειδικότερα, επί πιστώσει φάρμακα θα χορηγούνται μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγειάς Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) και μέχρι τις 16 Μαρτίου του ΕΟΠΥΥ. Από τις 17 Μαρτίου, εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλήσει τις οφειλές του Ιανουαρίου, θα διακοπεί η πίστωση και στους δικούς του ασφαλισμένους.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.
Στη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, καθώς και σειρά παράλληλων ενεργειών, όπως:
* Να γίνει προσφυγή στην Κομισιόν για την υπόθεση των καθυστερήσεων πληρωμών και να διερευνηθεί η περίπτωση προσφυγών για το θέμα του ωραρίου.
* Να γίνουν αγωγές για διαταγές πληρωμής.
* Να ανατεθεί έρευνα σε εταιρία δημοσκοπήσεων για την αναγκαιότητα και συμμετοχή των φαρμακείων στην δημόσια υγεία.
* Δημιουργία ραδιοφωνικών spot στην διάρκεια των κινητοποιήσεων και να τυπωθεί κείμενο ενημέρωσης για τι φέρνει ο νέος νόμος στην φαρμακευτική περίθαλψη.
* Να ζητηθεί κοινή σύσκεψη (Δρέττα – Δημόπουλος) και πολυεθνικών με τον ΠΦΣ και την ΟΣΦΕ για διεκδίκηση μέσης πίστωσης ανάλογης με τις ημερομηνίες πληρωμής ΕΟΠΥΥ.
* Στις κινητοποιήσεις να δοθεί έμφαση στην ρευστότητα των φαρμακείων, τις ελλείψεις φαρμάκων, τους κινδύνους στη δημόσια υγεία λόγω υποβάθμισης ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων, να εξασφαλιστεί ποιότητα και ασφάλεια και να πληρωθούν τα χρέη προς τα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.