Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Έχουν τα χρυσωρυχεία στην καρδιά της πόλης.."

"Kρανίου τόπος"...;
Η τόπος  ανάπτυξης...;
"Στον Δήμο Waihi της Νέας Ζηλανδίας δίπλα στο χρυσωρυχείο έχουν γαλακτοκομία, φυτοκομία, φυσικό κάλλος και αυξανόμενο τουρισμό - Εμείς γιατί δεν μπορούμε;
Γιατί οι άλλοι μπορούν κι εμείς όχι; Γιατί σ' ολόκληρη την Ευρώπη λειτουργούν χρυσωρυχεία και εδώ δεν τα θέλουμε; Γιατί η “πράσινη” χώρα, η Σουηδία με τους αυστηρότερους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος έχει έντεκα χρυσωρυχεία και η γειτονική Φινλανδία τέσσερα, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς;


Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, μας απασχολούν εδώ και 15 περίπου χρόνια, που ξεκίνησε η ιστορία με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στην Θράκη.
Φωνές, τσιρίδες, διαδηλώσεις της “τοπικής κοινωνίας” επιστράτευση μαθητών, δρομολόγια πούλμαν κλ.π. με παράλληλη καλλιέργεια κλίματος φόβου για τον ... “θάνατο” που περιμένει τα παιδιά μας.
Αυτά και πολλά άλλα αντικρίζουμε στον τόπο μας, με επιστέγασμα την απειλή παραίτησης των Δημάρχων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αν αδειοδοτηθούν τα χρυσωρυχεία.
Σιγά μην παραιτηθεί π.χ. ο Δήμαρχος Καβάλας για τα ορυχεία του Περάματος στην Αλεξανδρούπολη.
Από την άλλη μεριά όμως αποδεικνύεται, πως και οι άνθρωποι της Εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης”, δεν ξέρουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Γιατί δεν μας παρέχουν την σωστή πληροφόρηση που θα έπρεπε να έχουμε, εδώ και καιρό.
Προχθές πήραμε μια επιστολή και μια φωτογραφία, από τον ερευνητή, λαογράφο και συγγραφέα Βασίλειο Μιχαηλίδη από το Φυλακτό.
Και ομολογουμένως εντυπωσιαστήκαμε από αυτά που είδαμε στην φωτογραφία:
Τα ορυχεία χρυσού MARTHA MINE μέσα στην καρδιά της πόλης Waihi της Νέας Ζηλανδίας.
Ανατρέξαμε στο Google για να πεισθούμε και πήραμε τις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
Το ψάξαμε περισσότερο το θέμα και μάθαμε ότι:
Στην πόλη Waihi της Επαρχίας New Mont της Νέας Ζηλανδία, λειτουργούν δύο χρυσωρυχεία:
Το ορυχείο MARTHA, το ορυχείο FVONA και ετοιμάζεται και τρίτη μονάδα σε υπόγειο ορυχείο.
Με πληθυσμό περίπου 4.700 κατοίκων, η πόλη Waihi βρίσκεται στην ανατολική ακτή του NORTH ISLAND της Νέας Ζηλανδίας.
Η γύρω περιοχή παράγει ΦΥΤΟΚΟΜΙΚΑ και ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ προϊόντα, είναι σημαντικό κέντρο παροχής ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ενώ διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Ο Δήμος Waihi βρίσκεται σε απόσταση 90 λεπτών με το αυτοκίνητο, από το ΗΜΙΣΥ του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας κοντά στις πόλεις HAMILTON, AUKLAND, ROTORUA και TAURANEA.
Είναι περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους με φαράγγια κ.λπ.
Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από υψηλές βροχοπτώσεις.
Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται στις πληροφορίες που μπορούν να βρουν οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο διαδίκτυο.
Ξαναρωτούμε λοιπόν:
Γιατί οι άλλοι μπορούν και εμείς δεν μπορούμε;
Γιατί έχουν δίπλα στο ανοιχτό χρυσωρυχείο MARTHA, γαλακτοκομία, φυτοκομία, φυσικό κάλλος και αυξανόμενο τουρισμό;
Τα χρυσωρυχεία Θράκης, ας ενημερώσουν καλύτερα τους πολίτες της περιοχής μας.
Σταύρος Κονδύλης
Αναδημοσίευση από το www.elthraki.gr
ΣΧΟΛΙΟ: Καλημέρα φίλοι αναγνώστες του blog. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι μια πρώτη απάντηση, στο σίγουρα... "μη ενεργό πνευματικά" συντάκτη της ανάρτησης που είδαμε στους "ενεργούς...πολίτες της Αρναίας", που επιχειρεί και αυτός με τη σειρά του, να σηκώσει στις πλάτες του, το μερίδιο της χυδαίας προπαγάνδας που του αναλογεί...
"Άξιος ο μισθός του..."
Ανάξιες όμως σοβαρότητας οι ασυναρτησίες του, σε μια ανάρτηση, όπου επιχειρεί να φοβίσει τον κόσμο της Μ.Παναγίας, με θέματα, που δεν έχουν καμία ιατρική και επιστημονική απόδειξη. Ο λόγος είναι προφανής.
Οι πολίτες της Μ.Παναγίας περιφρονούν επιδεικτικά εδώ και καιρό τους μισαλλόδοξους και πανικόβλητους προπαγανδιστές, που έχουν "κάψει" όλα τα χαρτιά τους, μαζί με τα μυαλά τους... και μας προσκαλούν την "αφρόκρεμα" της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να την εμφανίσουν ως την "τοπική κοινωνία, που αντιστέκεται..."
Παρακαλείται η "δεξιά πτέρυγα"(ενεργοί πολίτες Αρναίας).... του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων..." να επισκεφθεί η ίδια το ταχύτερον δυνατό, κάποιον "πνευματικό" για να τη βοηθήσει να απαλλάχθεί από τους δαίμονες της. Αν δυσκολεύεται να βρει, ας απευθυνθεί στον κ. Τίποτα..., Έχει τις καλύτερες άκρες. Απο το Βατοπαίδι..., ως το Θιβέτ...!"

7 σχόλια:

  1. Η απάντηση είναι παρα πολύ απλή
    γιατί ζούμε σε ένα κράτος με διεφθαρμένους πολιτικους και διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό.
    Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα μη τηρήσεις τον προβλεπομενων κανονισμών σε όλο το φάσμα τις επιχειρηματικής δραστιριοτητας στην Ελλάδα μας. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ...αρκετά κατέστρεψαν τον τόπο μας και τις ζωές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε παιδιά - τι μωροί που είναι όλοι!
    Μπορείτε ίσως να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε αυτά που παραθέτω;

    Waihi ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: ΕΔΩ ΛΕΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ! ΓΙΑΤΙ ; ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;
    The Greens-organised protest saw the crowd with placards march to the offices of Newmont Waihi Gold, where they presented the mining company with a signed declaration opposing the expansion of mining in the region.
    http://www.bayofplentytimes.co.nz/news/protest-to-end-coromandel-gold-mining/1320062/
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ:ΔΕΙΤΕ
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Martha_Mine_1.jpg

    ΣΟΥΗΔΙΑ: ΒΡΕ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ;
    http://www.minesandcommunities.org/article.php?a=11211

    KAI KANOYN KAI ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑΣ;
    http://eyeonthearctic.rcinet.ca/en/news/sweden/107-business/1627-sami-mining-protest-in-sweden

    Sweden: Saami communities protest against mining on their lands
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; ΠΟΤΕ; ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 - ΜΠΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ: "22 September 2011, The Saami reindeer herding communities of Girjas and Laevas in Northern Sweden have recently expressed their firm opposition over Australian backed Kiruna Iron AB's plans to mine in the Kalix River Valley. The proposed mining activities of Kiruna Iron would destroy the environment and wipe out Girjas and Laevas possibility to pursue their traditional livelihood of reindeer herding, as inherited from their ancestors"
    Ο ΔΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ SAAMI ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
    "Γειά σου ΧΧΧ
    Λυπάμαι για τα προβλήματα που έχετε με την εξόρυξη χρυσού. Πραγματικά, η μεταλλευτική βιομηχανία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και συχνά ανελέητο.
    Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να σας βοηθήσω. Τα ίδια τα δικά μας προβλήματα καταλαμβάνουν τόσο τον χρόνο μας και τους πόρους μας
    Σας εύχομαι κάθε τύχη με το να καταφέρετε να σταματήσετε το μεταλλείο !"


    ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Ε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ !
    AYTOI ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ τστστστσ!
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
    http://www.uraanivoima.com/
    "On one hand It might depend on the skills of advertising companies how long it takes the travelers and tourists to change their conception and vision about Lapland from an open air mine to a untouched wilderness. And on the other hand It might take much longer time to fragile arctic nature to recover the pollution mining has caused."

    TI NA KATAΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΕΛΙΚΑ;
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΩΝ (ναι, ψάξτε στο Google - maps ή εικόνες να δείτε που είναι το Kittilä Φιλανδίας, που είναι η Kiruna Σουηδίας και επίσης σε ποια άκρη της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται το Waihi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπειτε στο wikipedia να δειτε όλα τα ψέματα των πωλητών Αριστοτέλη
    είναι ξεδιάντροποι,νομίζουν ότι απευθύνονται σε βόδια που τρων κουτόχορτο και δεν μπορούν να διασταυρώσουν αυτά που τους σερβίρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ΒΕΒΑΙΑ ....ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ....ΜΟΝΟ ΑΧΥΡΟ....ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ....ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛI;
    ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ; (ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνος σου τα λες,άκου τι λες, στο Βόρειο πόλο... σε πολλά νερά....Το κιλκίς είναι στους 7 δήμους που κινδυνεύει άμεσα από ερημοποίηση,δεν περισεύει νερό για υδροβόρα μεταλλεία,αλλα΄τόσο σε κόβει εσύ την πληρωμή σκέφτεσαι και με όποιο κόστος.Ρε φίλε κι εγώ άνεργη είμαι 2 χρόνια.Και τα όπλα και τα ναρκωτικά λεφτά βγάζουν αλλά ξέρω γω υπάρχει και φραγμός...

      Διαγραφή
    2. προς ΑνώνυμοςMar 29, 2012 10:39 PM

      Μάλλον εσύ είσαι ο βολεμένος αλλά όχι μόνο - είσαι και παρτάκιας γεννίτσαρος. Κι αν το ζόρι σας για μεροκάματο είναι τόσο μεγάλο που θα κάνατε ότι δουλειά να'ναι, νομίζετε ότι οι ιερόδουλοι έχουν λιγότερη αξιοπρέπεια ή λιγότερη ανάγκη από τα προς το ζειν;

      Διαγραφή
  5. εγω παντως δεν μπορω να δεχτω συγκριση φινλανδια και σουηδια με την ελλαδα... ειναι διαφορα μερας με νυχτα. γιατι η φωτο απο την νεα ζηλανδια και τα ειδυλλιακα μεταλλεια της δεν μεγενθυνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.