Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γκουντενούδης προς επαγγελματίες: "Κρατείστε τις τιμές στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα"

Κατά την Πασχαλινή περίοδο, η ζήτηση των αγαθών συνήθως είναι αυξημένη και επιβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη τόσο με τις Αγορανομικές Διατάξεις και τον Αγορανομικό Κώδικα, όσο και με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Έτσι, η παρουσία των υπαλλήλων – αγορανομικών ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην αγορά, κατά τη διάρκεια των εορτών αυτών, θα είναι έντονη, με στόχο την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης των καταναλωτών.
Θα ελεγχθούν οι επιχειρήσεις ως προς την αναγραφή των τιμών σε πινακίδες, την μη κανονική είσπραξη αξίας αγαθών, τη μη ζύγιση τροφίμων, ελλιποβαρείς πωλήσεις αλλά και κάθε άλλη παράβαση των Αγορανομικών Διατάξεων.
Επιπλέον, θα ελεγχθεί η αγορά και για τυχόν παραβάσεις του Ν. 3959 / 2011 « Περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού », ο οποίος επιβάλλει κυρώσεις σε επιχειρήσεις, που επιχειρούν στρέβλωση του ανταγωνισμού με μη σύννομες πρακτικές ( δεσπόζουσα θέση, εναρμονισμένες πρακτικές, ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές καταστάσεις κ.λ.π.)
Επίσης, κατά την Πασχαλινή περίοδο, το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται στην προμήθεια αμνοεριφίων και οπωρολαχανικών, οπότε οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί σε καταστήματα λιανικής πώλησης των παραπάνω προϊόντων και στις Λαϊκές Αγορές, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών ( διάθεση εισαγομένων ως εγχωρίων )
Ακόμη, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε προϊόντα που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο αυτή, μεταξύ των οποίων και τα ακόλουθα :
· Καύσιμα
· Αλκοολούχα ποτά
· Κεριά, λαμπάδες.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, καλεί τους επαγγελματίες της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις τιμές στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, να προσέχουν ιδιαίτερα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους και γενικότερα να τηρούν τις Αγορανομικές Διατάξεις.
Επίσης καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την Πασχαλινή περίοδο, να κάνουν έρευνα πριν από κάθε αγορά τους και να προσέχουν αν τα προϊόντα έχουν τις απαραίτητες ενδείξεις, ημερομηνία λήξης, στοιχεία αντιπροσώπου – εισαγωγέα κλπ.

1 σχόλιο:

  1. Το έχουμε καταλάβει εδώ και μήνες: Η εσωτερική υποτίμηση που μας έχουν επιβάλει αφορά μόνο μισθούς και συντάξεις, όχι τιμές αγαθών και υπηρεσιών. Είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία που έχουμε την "τιμή" να κατέχουμε.
    Οπότε ότι και να πει ένας "μικρός" αντιπεριφερειάρχης μάλλον είναι για λαϊκή κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.