Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ

Ο κύβος ερρίφθη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, αποφασίστηκε η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΠαΣοΚ. Αποφασίστηκε πολιτική και εκλογική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με τους τέσσερεις από τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι, μετά τη διαγραφή τους από το ΠαΣοΚ, είχαν εκδόσει κοινή διακήρυξη. Πρόκειται για τους κκ. Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδη(Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) όπως επίσης και τον κ. Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας), ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και θα γίνει μέλος της.
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι 4 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μαζί με τους συνεργαζόμενους ανεξάρτητους βουλευτές (περιλαμβανομένου και του κ. Β. Οικονόμου) θα συγκροτήσουν κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αργά το βράδυ της Τρίτης (21.3.2012) τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση (κράτησε για περισσότερο από έξι ώρες), ψήφισαν, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος, είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με τους πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι ανεξαρτοποιήθηκαν, αντιτιθέμενοι στο δεύτερο μνημόνιο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι από την ομάδα των «έξι» που είχαν κάνει κοινή διακήρυξη , εμπλοκή υπήρξε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ξάνθης κ. Τσετίν Μουχαμέρ Μάντατζη, ο οποίος «έμεινε εκτός» εξαιτίας αντιδράσεων που υπήρξαν από την τοπική οργάνωση Ξάνθης .
Ο έτερος των «έξι», βουλευτής Κιλκίς κ. Θ. Παραστατίδης είχε διαχωρίσει, ήδη από ημέρες, τη θέση του και δεν προχώρησε με τους υπόλοιπους στην πρόταση συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ.
Περισσότεροι από 30 ομιλητές έλαβαν το λόγο στη «θερμή», κατά τις περιγραφές στελεχών της ΔΗΜΑΡ, συνεδρίαση, η οποία ήταν «κλειστή» -μετείχαν μόνο τα στελέχη του κόμματος, γιατί, όπως έλεγαν από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, «χρειάζεται σεβασμός προς τα πρόσωπα που αφορά η συζήτηση και επίσης οι κρίσεις για τη συνεργασία δεν μπορεί να γίνονται υπό την πίεση των …ανοιχτών μικροφώνων ».
Οι τριβές που υπήρξαν αφορούσαν το ζήτημα της σύνθεσης των ψηφοδελτίων (πλήθος αντιδράσεις τοπικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις έδρες που θα πάνε στους συνεργαζόμενους) αλλά και γενικότερες πολιτικές διαφωνίες που εκφράστηκαν από στελέχη τα οποία μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή.
Κυριάρχησε η συζήτηση γύρω από το θέμα της ανακολουθίας με την οποία θα πρέπει να αναμετρηθούν, απαντώντας στον κόσμο, πως δεν γίνεται η ΔΗΜΑΡ κολυμπήθρα του Σιλωάμ, όπως συνεχώς τονίζει ο πρόεδρός της κ. Φ. Κουβέλης, με δεδομένο ότι τελικά δέχεται το ρόλο της ως δεξαμενή υποδοχής «φρέσκων» αντιμνημονιακών.
Επίσης, υπήρξε προβληματισμός ως προς τον κίνδυνο με την ένταξη στελεχών που συνδέονται με την κυβερνητική πολιτική του ΠαΣοΚ, η ΔΗΜΑΡ να χάσει το «ηθικό» πλεονέκτημα, ως νέα δύναμη…
Ο κ. Κουβέλης προέταξε στην θετική τοποθέτησή του για τη συνεργασία με τους πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ ότι αποτελεί ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ηδη από τις τοποθετήσεις τους, σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ότι οι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι απευθύνθηκαν με διακήρυξή τους προς τον ελληνικό λαό, έχουν σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημη άποψη με τη ΔΗΜΑΡ σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μνημόνιο και όλα τα άλλα τα ψηφίσανε οι εν λόγω κύριοι.
    mini ΠΑΣΟΚ θέλει ο Κουβέλης; Θα πάρει και μίνι ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ton thodwro giati ton diwxate re spiggo tha sas eferne kala pososta

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.