Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΚΚΕ για τα προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»

Η επιχείρηση super market «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, με πάνω από 170 καταστήματα στην Β. Ελλάδα και πάνω από 2.000 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών για το 2010 ύψους 239,8 εκατομμύρια €, με υψηλότατη κερδοφορία. Η πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων γενικευμένα. Μέρος αυτής της προσπάθειας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ αποτελεί και η περίπτωση της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ».
Η συγκεκριμένη επιχείρηση με εκβιασμούς και απειλές απόλυσης, απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθών (κατά 400 – 450 €) με την προοπτική οι μισθοί να φτάσουν στα εξευτελιστικά επίπεδα των μισθών 511 - 586 € μικτά για πλήρη απασχόληση
Η εργοδοσία μπροστά στην μαζική άρνηση των εργαζόμενων να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις μείωσης των μισθών, στα πλαίσια των τρομοκρατικών μεθόδων της, οργάνωσε επιχείρηση παρακολούθησης με συνεργείο κατ’ εντολή της επιχείρησης και μαγνητοσκόπησης των εργαζομένων που προσέρχονταν στη συνέλευση του Σωματείου τους, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Το συνεργείο παρακολούθη–σης, μετά από ενέργειες και πίεση του συνδικαλιστικού σωματείου, οδηγήθηκε στην Αστυνομία και κατατέθηκαν μηνύσεις κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕΕΕ».
Η εξέλιξη αυτή είναι προέκταση της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής που θωρακίστηκε πρόσφατα από το Μνημόνιο ΙΙ.
Είναι βέβαιο ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με τη συνδρομή των εργοδοτικών και κρατικών μέσων καταστολής και παρακολούθησης.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα του των εργαζόμενων ενάντια στη μείωση μισθών και δικαιωμάτων, δίνει μαζί με τους εργαζόμενους τον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν για:
1. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές ενάντια στους εργαζόμενους για να υποχρεωθούν να υπογράψουν συμβάσεις που ωφελούν μόνο την εργοδοσία.
2. Να σταματήσει η παρεμπόδιση των ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Η βουλευτής
Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.