Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Προετοιμασία για την Πασχαλινή Αγορά

Σήμερα 26 Μαρτίου 2012 διεξήχθη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντηση εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και αρμόδιων φορέων ενόψει των εορτών του Πάσχα. Διαπιστώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τις απαιτούμενες ποσότητες αμνοεριφίων και αναμένεται οι τιμές να διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.
Υπογραμμίστηκε ότι διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας και η προστασία των καταναλωτών, των παραγωγών και των εμπόρων από παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές όπως οι πλαστές ενδείξεις χώρας προέλευσης ή η καταδολίευση των ζυγιστικών μηχανών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
• Θα δοθεί έμφαση στην παρεμπόδιση των «ελληνοποιήσεων» με μικτά κλιμάκια ελέγχων στο οδικό δίκτυο της χώρας.
• Όλα τα σφάγια που πωλούνται στην Ελληνική Αγορά θα πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένο σφαγείο, να έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο κτηνιατρικό – υγειονομικό έλεγχο και ως εκ τούτου να φέρουν σήμα καταλληλότητας – σφραγίδα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
• Η πώληση των αμνοεριφίων απαιτεί την τήρηση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ιδιαίτερα την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας των εγκεκριμένων χώρων συντήρησης και έκθεσης των κρεάτων (αδειοδοτημένα καταστήματα λιανικής).
• Η πώληση κρέατος πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενδείξεις προέλευσης και όπως για όλα τα προϊόντα, από έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής.
Τα παραπάνω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τις αιρετές Περιφέρειες και τις Περιφερειακές ενότητες από τον ΕΦΕΤ στις 15 Μαρτίου 2012 ή προκύπτουν από τις κείμενες διατάξεις.
Τέλος, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού, όπως η ίδια έχει ανακοινώσει, είναι διαρκείς, στοχευμένες και αποφασιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.